Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αντιπαράθεση Σκουρλέτη - Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ

«Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή σχόλιο του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, σε σχετικό άρθρο του κ. Σκουρλέτη. 

Στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός ζητεί από την κυβέρνηση να αντιταχθεί «στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ», διερωτάται γιατί οι θεσμοί επαναφέρουν σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της, ενώ εκφράζει την άποψη ότι στόχος είναι να περάσει η περιουσία της επιχείρησης σε εξευτελιστικές τιμές, σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμφώνησε να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020, με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα, οδηγώντας την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καθώς και ότι ο κ. Σκουρλέτης με το άρθρο του υπερασπίζεται αυτό το μοντέλο.

Σε οξύ ύφος απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών: «Η Νέα Δημοκρατία όσο μιλάει εκτίθεται. Ο κ. Χατζηδάκης είναι πλήρως αποκαλυπτικός για το ρόλο του κόμματός του. Φθάνει στο σημείο να ζητά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ζήτημα που δεν το θέτουν ούτε καν οι ίδιοι οι δανειστές, παραδίδοντας έτσι, τα δίκτυα της χώρας, ένα φυσικό μονοπώλιο, σε ιδιώτες. Σημειωτέον, η ΔΕΗ από το συγκεκριμένο σχέδιο, που ήδη υλοποιείται και διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, θα εισπράξει περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Ψεύδεται ή έχει άγνοια ο κ. Χατζηδάκης, όταν ισχυρίζεται ότι οι δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος (ΝΟΜΕ) είναι δωρεάν. Μακάρι το σχέδιο για πώληση των πάντων, που υποστηρίζει το κόμμα του, να απέφερε στη ΔΕΗ όσα θα εισπράξει από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Το συμπέρασμα είναι ένα. Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών. Η ΔΕΗ έχει όλες τις προϋποθέσεις να παραμείνει ισχυρή εταιρία στην νέα ανταγωνιστική αγορά που διαμορφώνεται, αρκεί να μην υπονομεύεται».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.