Αντιπερισπασμός Γεωργιάδη με μια καταγγελία εργαζομένων «Στο Κόκκινο»

Αντιπερισπασμός Γεωργιάδη με μια καταγγελία εργαζομένων «Στο Κόκκινο»
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ευκαιρία να στρέψει τα βλέμματα μακριά από το αντεργατικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή και τη μεγάλη απεργία με την οποία απάντησαν οι εργαζόμενοι βρήκε ο υπουργός Εργασίας Αδωνης Γεωργιάδης με αφορμή μια ανακοίνωση εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» ζητούν να μην τους εμπλέκουν διάφοροι (δεν κατονομάζουν ποιοι) στις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι στοχοποιούνται συνολικά ή επιλεκτικά ότι στηρίζουν τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο στις εσωκομματικές εκλογές.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο κ. Γεωργιάδης που από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να μεταβεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία που έκαναν εργαζόμενοί του. Προφανής του στόχος να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να δείξει ότι ο ίδιος είναι «φιλεργατικός» παρά το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος απάντησε στον υπουργό ότι από τα όσα αναφέρονται στην ανάρτηση των εργαζομένων του «Κόκκινου» δεν προκύπτει κανενός είδους άσκησης bullying και κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι χρησιμοποίησε την ανακοίνωσή αυτή ως αντιπερισπασμό για την κριτική που δέχεται για το νομοσχέδιό του.

Πάντως το θέμα δεν μπορεί να αφορά την Επιθεώρηση Εργασίας, επειδή η καταγγελία δεν είναι εναντίον εργοδότη, αλλά προφανώς εναντίον ακροατών του σταθμού ή/και θερμόαιμων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Διαβάστε επίσης: Πινόκιο ξανά ο Γεωργιάδης: «Δεν μίλησα ποτέ για δύο οκτάωρα»

Αναλυτικά η δήλωση των εργαζομένων στον ρ/σ 105.5 «Στο Κόκκινο»

«Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι/ες στον Ρ/Σ 105.5 «Στο Κόκκινο» – και ευρύτερα στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ – βρεθήκαμε παρά τη θέλησή μας μπλεγμένοι στο τοξικό κλίμα που δυστυχώς έχει κυριαρχήσει εν όψει της επαναληπτική εκλογής για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων.

Από την πλευρά μας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι/ες, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, στο Κόκκινο ασκούμε τη δουλειά μας με απόλυτο επαγγελματισμό και με συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του σταθμού. Ήμασταν εδώ παλιά, καλύπτοντας σημαντικές στιγμές, μεγάλες νίκες και ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τεράστια γεγονότα από τη σκοπιά μιας πραγματικής ενημέρωσης χωρίς fake news και διαστρεβλώσεις, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας προσπάθειες πέραν των συμβατικών επαγγελματικών μας υποχρεώσεων.

Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε και αύριο.

Οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών. Όπως κάναμε πάντα, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που την κάνει, με τη συλλογική μας δύναμη.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους να μην στρέφει την τοξικότητά του εναντίον εργαζομένων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter