Αντιπλημμυρικός συναγερμός: Σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης τέσσερις δήμοι της Αττικής

Αντιπλημμυρικός συναγερμός: Σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης τέσσερις δήμοι της Αττικής
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI)

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε τέσσερις δήμους της Δυτικής Αττικής, λόγω του κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. Εσπευσμένα το υπουργείο Πολιτικής Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχωρά σε ειδικά μέτρα αντιπλημμυρικής αντιμετώπισης (αντιπλημμυρικά έργα, εργασίες καθαρισμού υδατορευμμάτων κ.ά.), για το επόμενο δίμηνο στην Ελευσίνα, στη Φυλή, στα Μέγαρα, στον Ασπρόπυργο.

Έγγραφο με την ένδειξη “Κατεπείγον” (Αρ. Πρωτ. Α273/ 26- 01- 2024), που παρουσιάζει το Documentonews.gr, εστάλη το μεσημέρι της Παρασκευής (26 Ιανουαρίου 2024) από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς την περιφέρεια Αττικής, προς τα γραφεία των υπουργών στο υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και προς τα γραφεία των τεσσάρων δημάρχων των περιοχών που αφορά.

Πρόκειται για την απόφαση την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου για την κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, «ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο του έτους 2024», των εξής Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής:

1. Δήμος Ελευσίνας, που συνδέεται με το υδατόρεμα Σαρανταπόταμου
2. Δήμος Φυλής, που συνδέεται με τα υδατορέματα Γιαννούλας και Πικροδαφνέζας
3. Δήμος Ασπροπύργου, που συνδέεται με το υδατόρεμα Αγίου Γεωργίου
4. Δήμος Μεγαρέων, που συνδέεται με τα υδατορέματα Γιώργη, Καμάρας, Μαυρατζάς και Αγίας Παρασκευής

Για τη λήψη της απόφασης αυτής προβάλλεται η αναγκαιότητα για την επιτάχυνση έργων και εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, εντός των Διοικητικών ορίων αυτών των τεσσάρων Δήμων. Κι αυτό προκειμένου η περιφέρεια Αττικής να προβεί στην εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, εργασιών καθαρισμού κοίτης υδατορεμάτων (ορεινής και πεδινής), κλπ.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, οι εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας αποβλέπουν «στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, των υποδομών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος, λόγω επαπειλούμενου κινδύνου από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, με διαδικασίες αντίστοιχες με εκείνες που ισχύουν όταν κηρύσσεται μια περιοχή σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (αρθ. 25 και αρθ. 26 παρ.2, Ν.4662/2020) σε συνδυασμό με την παρ. α του άρθρου 23 του Ν.4915/2022».

Ορίζεται ότι η κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για αυτούς τους Δήμους ισχύει για δύο μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης δηλαδή έως και την 26η Μαρτίου 2024.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter