Αντίποινα για αποπροσανατολισμό από την απώλεια κυβερνητικού ελέγχου;

Αντίποινα για αποπροσανατολισμό από την απώλεια κυβερνητικού ελέγχου;

Με προαναγγελία αντιποίνων μοιάζει η απάντηση του Θεόδωρου Λιβάνιου στον Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρηση της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντικοινοβουλευτικές πρακτικές που έχουν παγιωθεί με ευθύνη της συμπολίτευσης.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αφού συνέδεσε αυτοβούλως την κριτική που ασκήθηκε για την ντιρεκτίβα της συγκάλυψης στην ΕΡΤ με «τον πειρασμό της πρώτης φοράς δήθεν Αριστεράς να ελέγξει τα Μέσα με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τα βοσκοτόπια», κατέληξε στην απειλητική προαναγγελία πως «έρχεται η ώρα και γι΄ αυτό».

Μπροστά στην αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας, της «Μήδειας», του σάλου για την ντιρεκτίβα α λα ΥΕΝΕΔ, του πλήγματος από τις εικόνες του ανέμελου πρωθυπουργού που είτε συμμετέχει σε «κορονογλέντι» στην Ικαρία είτε πίνει καφέ στο Κολωνάκι τη στιγμή που νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα και νερό, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με προαναγγελίες συγκρότησης Προανακριτικής ή Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των καταγγελιών Καλογρίτσα.

Κρίνεται απίθανο να αγνοεί η συμπολίτευση τις κινήσεις του εργολάβου που έχει συνήγορο τον Ανδρέα Λοβέρδο και συνδέεται με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. Γιατί νομικοί με γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν στο documentonews.gr πως οι πράξεις του κ. Καλογρίτσα γεννούν περισσότερες αντιφάσεις από τις ήδη υπάρχουσες. Λόγου χάρη, συνιστούν στη συμπολίτευση να εξετάσει προσεκτικά την άποψη στην οποία κατέληξε ο εργολάβος σε σχέση με τα περιβόητα 3 εκατ. ευρώ. «Μήπως ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται εσχάτως ότι τα 3 εκατ. ευρώ ήταν τελικά προϊόν δανείου; Και γιατί ο κ. Καλογρίτσας ανασκεύασε όσα υποστήριζε μέχρι πρότινος;» διερωτώνται με νόημα, κάνοντας λόγο για παλινωδίες που προκαλούν θυμηδία.

Σε κάθε περίπτωση, είτε η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την εν λόγω υπόθεση ως επικοινωνιακό βεγγαλικό είτε όχι, ποια είναι η αιτία που δεν εκκινεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες διερεύνησης της δικογραφίας που περιλαμβάνει το όνομα του Νίκου Παππά; Μήπως η αξιοποίηση της υπόθεσης εντάσσεται στον προεκλογικό σχεδιασμό που αναφέρουν εδώ και μήνες τα φίλα προσκείμενα προς αυτήν Μέσα; Εν τέλει, σκοπός είναι η ανάδειξη της αλήθειας ή η επικοινωνιακή αξιοποίηση;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter