Αντιπολιτευτική ομοβροντία κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα golden boys στον ΕΦΚΑ

Αντιπολιτευτική ομοβροντία κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα golden boys στον ΕΦΚΑ

Για άλλη μια φορά σε συνθήκες πολιτικής απομόνωσης βρίσκεται η πλειοψηφία, καθώς σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν σφοδρές ενστάσεις και ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου που πριμοδοτεί «ημετέρους» στον ΕΦΚΑ με δυσθεώρητους μισθούς τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, χαρακτήρισε «πολιτικά απαράδεκτο» το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη, κάνοντας λόγο για «επιτομή της κομματικοποίησης του ΕΦΚΑ και των αντίστοιχων πελατειακών σχέσεων». Υποστήριξε δε ότι θα συσταθούν 800 θέσεις που θα αποτελέσουν ένα «πλέγμα πελατειακών σχέσεων», το οποίο -κατά τα λεγόμενά της- θυμίζει τις «σκοτεινές εποχές» της ΕΡΕ.

Εκτός από την τομεάρχη Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης, ο οποίος τόνισε πως το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί προσλήψεις γενικών διευθυντών με μόνο προσόν «ένα απλό πτυχίο και μισθό 8.000 ευρώ, όσα και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου».

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης μίλησε αποκάλεσε «έκτρωμα» το νομοσχέδιο και στηλίτευσε τις «fast track διαδικασίες» που αποσκοπούν στην αποσόβηση των αντιδράσεων. «Οι αλλαγές δεν είναι απλά κάποιες μεταβολές, αλλά η πλήρης απαλλαγή του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση» έκρινε και προέβλεψε πως τα golden boys θα εξυπηρετήσουν ιδιωτικούς ασφαλιστικούς ομίλους και δεν θα συνεισφέρουν στη μείωση των εκκρεμών συντάξεων.

«Παραδίδετε τον ΕΦΚΑ στα ιδιωτικά συμφέροντα μέσω αδιαφανών διαδικασιών» κατηγόρησε τη συμπολίτευση η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου, ενώ η Μαρία Απατζίδη από το ΜέΡΑ25 επισήμανε πως «το νομοσχέδιο έχει στόχο την καταστροφή και την χρεοκοπία του ΕΦΚΑ» προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της πλήρους ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter