Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: «Θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: «Θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Eιλημμένη απόφαση είναι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τον 78χρονο αντιπρόεδρο της ΔΟΕ, Ντικ Πάουντ.

«Θα τους αναβάλουμε και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τις παρενέργειες, οι οποίες είναι κολοσσιαίες», είπε ξεκάθαρα ο πολύπειρος παράγοντας στην εφημερίδα USA Today.

O Πάουντ πρόσθεσε ότι οι παράμετροι της αναβολής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ενώ οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σταδιακά: «Εκείνο που γνωρίζω, είναι ότι οι Αγώνες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου». Το πιθανότερο είναι να μετατεθεί η Ολυμπιάδα για το 2021, ενώ έχει αποκλειστεί αρμοδίως το σενάριο της ματαίωσης.

Είχαν προηγηθεί κύματα αντιδράσεων από κορυφαίους αθλητές, αλλά και από πολλές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, χώρες όπως ο Καναδάς (πατρίδα του Πάουντ) και η Αυστραλία δήλωσαν επίσημα ότι προτίθενται να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες, εάν δεν αποφασιστεί αναβολή.

Παρόμοια έκκληση απηύθυνε -μεταξύ πολλών άλλων- η Παγκόσμια Ομοσπονδία του στίβου (IAAF), μέσω του προέδρου της Σεμπάστιαν Κόου.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε προχθές ότι «θα εξετάσει τα δεδομένα και θα προχωρήσει σε αποφάσεις μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες», ενώ η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ομολόγησε χθες για πρώτη φορά ότι συντάσσεται με αυτό το ενδεχόμενο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει πάρει θέση, αλλά η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη διαμαρτυρήθηκε από την πρώτη στιγμή στο σχέδιο της ΔΟΕ για κανονική διεξαγωγή των Αγώνων τον Ιούλιο στο Τόκιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter