Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Τι είπε ο Γίρκι Κατάινεν

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Σταθερότητα και εμπιστοσύνη επιστρέφουν στην Ελλάδα

«Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει, οι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο και υπάρχει μεγάλη ανάγκη επενδύσεων στη χώρα» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, εκφράζει την ικανοποίησή του για το βαθμό αξιοποίησης του σχεδίου Γιούνκερ από την Ελλάδα κυρίως σε ό,τι αφορά τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση σε δάνεια από τράπεζες. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα είναι όγδοη στην στην κατάταξη των χωρών που κάνουν μεγαλύτερη χρήση του επενδυτικού ταμείου με βάση το ΑΕΠ.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επισημαίνει πως οι μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η χώρα έχουν βελτιώσει κατά πολύ το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει με αποτέλεσμα την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων και από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.