Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Άσχετος και επικίνδυνος ο πρόεδρος»

Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Άσχετος και επικίνδυνος ο πρόεδρος»

Την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Τάκη Παντέλη, προκάλεσε η κίνηση του προέδρου, Μιχάλη Γιαννάκου, να παρουσιάσει φωτογραφία ασθενούς, υποστηρίζοντας ότι στο Δρομοκαΐτειο τίθενται ασθενείς σε καθήλωση επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό.

«Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ξεπέρασε κάθε όριο. Παρουσίασε σε τηλεοπτική εκπομπή φωτογραφία ασθενούς που είχε τεθεί σε «προστατευτικό κλινοστατισμό» λέγοντας ότι οι ασθενείς αντιμετωπίζονται έτσι «λόγω ελλείψεων προσωπικού!!!». Δηλαδή στο Νοσοκομείο του, το Δρομοκαΐτειο, όπως δήλωσε ο ίδιος, οι ασθενείς τίθενται σε καθήλωση όχι με βάση τη κλινική εικόνα και την ανάγκη να προστατευτεί ο ίδιος ή άλλοι ασθενείς από αυτό ή ετεροκαταστροφική συμπεριφορά και με αυστηρά προσδιοριζόμενο πρωτόκολλο, αλλά, όπως διαλαλεί ο Πρόεδρος στα κανάλια, λόγω «ελλείψεων προσωπικού!!!», δήλωσε ο Τάκης Παντέλης στο ygeia360.gr.

Η πρωτοφανής αυτή δήλωση εκθέτει και προσβάλει τους εργαζόμενους και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το σεβασμό των δικαιωμάτων των ασθενών. Θυμίζει εποχές και περιόδους που θεωρούσα ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τις Δημόσιες Δομές Ψυχικής Υγείας και για το πώς η θεραπευτική Ομάδα αντιμετωπίζει τον ασθενή.

Τέτοιες δηλώσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους στη Ψυχική Υγεία. Περιμένω από τους συναδέλφους εργαζόμενους Νοσηλευτές και Γιατρούς του Δρομοκαίτειου και τη Διοίκηση να διαψεύσουν κατηγορηματικά τις δηλώσεις του γραφικού-και πλέον και επικίνδυνου Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter