Αντιπροσφυγικό παραλήρημα Μπογδάνου προς Σασόλι: «Πάρτε τους Αφγανούς σπίτι σας»

Αντιπροσφυγικό παραλήρημα Μπογδάνου προς Σασόλι: «Πάρτε τους Αφγανούς σπίτι σας»

Δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πιθανή αύξηση των προσφυγικών ροών από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Μιλώντας στον ANT1 και σε ερώτηση κατά πόσο η στάση της κυβέρνησης εστιάζεται στην αποτροπή του μεταναστευτικού ή αν υπάρχει μια ανθρωπιστική διάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε:

«Ο ανθρωπισμός με ξένα κόλλυβα τελείωσε και απευθύνομαι και στον κ. Σασόλι για παράδειγμα, τον αξιότιμο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει δεκτούς πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Εφόσον αναφέρεται σε μερικές εκατοντάδες ή λίγες χιλιάδες διερμηνείς ή συνεργάτες της ΕΕ έχει καλώς, αλλιώς θα μου επιτραπεί η έκφραση -και συγγνώμη- να τους πάρει σπίτι του».

«Όσον αφορά την Ελλάδα, η Ελλάδα έχει κατεβάσει ρολά» υπογράμμισε ο βουλευτής, τονίζοντας παράλληλα: «Δεν χωράει στην Ελλάδα ούτε ένας παραπάνω Αφγανός».

«Και πρέπει να κάνουμε και μία επιθετική καμπάνια προς τους ανθρώπους σε αυτές τις χώρες που να πάνε σε άλλες χώρες, στο Πακιστάν, την Τουρκία, το Κατάρ. Να πάνε εκεί όπου εθνοτικά, θρησκευτικά και πολιτισμικά ανήκουν», συνέχισε.

Για ακόμη μία φορά ο κ. Μπογδάνος δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου. Το μήνυμα εξάλλου ήταν σαφές και προς πάσα κατεύθυνση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter