Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια σήμερα στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια σήμερα στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα

Σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή καλούν το Σάββατο 18/3 αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις και συντονισμοί, προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα, τοπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Τα δύο αγωνιστικά ραντεβού στην Αθήνα είναι στις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοι και την πλατεία Βικτωρίας.

«Με όπλο μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και την ενότητα, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους», σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

Διοργανωτές

Συνδιοργανώνουν (ο κατάλογος της διοργάνωσης παραμένει ανοιχτός):

Antinazi Zone – ΥRE, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, Επιτροπή στήριξης προσφύγων Λαυρίου, ΚΑΠΑ (Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας), Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Πρόσφυγες από στρατόπεδα της Αττικής, Στέκι Μεταναστών-τριών, ΣΥΠΡΟΜΕ (ΣΥντονισμός για το ΠΡΟσφυγικό – ΜΕταναστευτικό)

Στηρίζουν: Αναμέτρηση, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση «Ξεκίνημα», Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, Πολιτική Οργάνωση «Κόκκινο Νήμα», ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Αναλυτικά το κάλεσμα για τις 18/3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ – ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Όχι στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τους εξοπλισμούς, τον εθνικισμό

Το Σάββατο 18 Μάρτη, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις και συντονισμοί, προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα, τοπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο.

Διαδηλώνουμε λίγες μέρες πριν από τη διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού (21 Μάρτη) και εφτά χρόνια από την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας. Μια συμφωνία που έχει ήδη στοιχίσει εκατοντάδες καταγεγραμμένα θύματα των απάνθρωπων πολιτικών «αποτροπής» στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ευρώπης Φρούριο. Ρατσιστικές πολιτικές που κλιμακώθηκαν επικίνδυνα τα τελευταία δύο χρόνια, με σημείο καμπής την «κρίση του Μάρτη του 2020», όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηριζόμενη από την ΕΕ ανέλαβε το βρώμικο ρόλο του κυματοθραύστη των προσφυγικών ροών, αρχικά στον Έβρο και έπειτα στο Αιγαίο, κουρελιάζοντας διεθνείς συνθήκες όπως της Γενεύης καθώς και το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Χιλιάδες πρόσφυγες και προσφύγισσες έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια θύματα του οργίου των παράνομων επαναπροωθήσεων (pushbacks) προς την Τουρκία από τις ελληνικές αρχές, δεν καταγράφονται πουθενά καθώς απαγάγονται όταν πατούν το πόδι τους στα νησιά, αφήνονται μέρες και εβδομάδες στην τύχη τους σε νησίδες του Έβρου, ξυλοκοπούνται και ληστεύονται πριν σταλούν πίσω από ‘κει που ήρθαν, στην «ασφαλή» Τουρκία. Η ελληνική πλευρά αρνείται υποκριτικά οποιαδήποτε ανάμειξη στα εκατοντάδες καταγγελλόμενα περιστατικά, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να συκοφαντήσει κάθε καταγγέλλοντα, ακτιβιστές, μέλη οργανώσεων δικαιωμάτων, ακόμα και τον διεθνή τύπο! Την ίδια ώρα που η Ευρωβουλή αναγκάζεται να απομακρύνει τον επικεφαλής της FRONTEX που ελέγχεται για ανοχή στις παράνομες επαναπροωθήσεις, την ώρα που η Ελλάδα καταδικάζεται από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τραγικές υποθέσεις όπως εκείνη του Φαρμακονησιού, οι ελληνικές αρχές, ήδη από το 2017 μέχρι και σήμερα, δεν ντρέπονται να κατασκευάζουν δικογραφίες περί «κατασκοπείας» και σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης» σέρνοντας στα δικαστήρια μέλη οργανώσεων δικαιωμάτων, διασώστες και βραβευμένους διεθνείς ακτιβιστές και ακτιβίστριες όπως η Σάντρα Μποντρίνι! Ανθρώπους που το μόνο τους «έγκλημα» είναι ότι έσωζαν ζωές προσφύγων με διασωστικές λέμβους, ότι υποδέχονταν και περιέθαλπαν ναυαγούς στις ακτές, ότι μοίραζαν κουβέρτες και τρόφιμα σε πουντιασμένα παιδάκια, ότι απαιτούσαν να καταγραφούν οι οικογένειες προσφύγων και να τους δοθεί άσυλο.

Την ίδια στιγμή, δομές προσφύγων κοντά στον αστικό ιστό όπως του Ελαιώνα βάζουν λουκέτο, εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων υποχρεώνονται να απομακρυνθούν από τα διαμερίσματα ευάλωτων ομάδων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, ενώ προσφυγόπουλα εγαταλείπουν τις σχολικές αίθουσες όπου φοιτούσαν αναγκασμένα να ακολουθήσουν τις οικογένειές τους σε προσφυγικά στρατόπεδα στη μέση του πουθενά. Την ίδια στιγμή που οι πρόσφυγες αφήνονται στην τύχη τους, που η κοινωνική πλειοψηφία προσπαθεί να επιβιώσει με επιδόματα και τα “fund” πετούν κόσμο στο δρόμο, η κυβέρνηση επικαλούμενη την «ασφάλεια μας» δαπανά τεράστια ποσά για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο και την στρατιωτικοποίηση του Αιγαίου. Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρωτοστάτησε στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 16 και ευθυγραμμίστηκε με το κλείσιμο των συνορων στον Έβρο το 2020, τώρα δηλώνει σύμφωνος – υπό όρους – ακόμα και για την επέκταση του φράχτη του Έβρου…

Στις 18 Μάρτη λοιπόν φωνάζουμε δυνατά: φτάνει πια με τον ρατσισμό!

Να σταματήσουν οι παράνομες δολοφονικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και προσφυγισσών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα-κολαστήρια και να μην κατασκευαστούν νέες υπερδομές-φυλακές.
Να αναγνωριστούν οι πρόσφυγες και προσφύγισσες με προέλευση την Ασία και την Αφρική, με τον ίδιο τρόπο που αναγνωρίζεται η προσφυγική ιδιότητα των θυμάτων του πολέμου σην Ουκρανία.
Να μην διακοπούν αλλά να συνεχίσουν και να διευρυνθούν τα προγράμματα στέγασης προσφύγων σε διαμερίσματα στις πόλεις.
Να νομιμοποιηθούν όλοι-ες οι μετανάστες και μετανάστριες
Ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες, έλληνες και μετανάστες.
Η απογείωση του θεσμικού ρατσισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί την καλύτερη καύσιμη ύλη των πυρσών των φασιστικών συμμοριών. Δυόμισυ χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη της ηγεσίας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κι’ ενώ η δίκη σε δεύτερο βαθμό συνεχίζεται, τα θραύσματα της ΧΑ διαγκωνίζονται ανταγωνιζόμενα σε θράσος και προκλητικότητα με εμφανίσεις και επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στην επέτειο των Ιμίων ή σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, προσδοκώντας να εξαργυρώσουν τη φθορά της ΝΔ με θέσεις στα επόμενα βουλευτικά έδρανα. Η ίδια η συμμορία του Μιχαλολιάκου που δεν έχει αναστείλει τη λειτουργία της, συνεχίζει να διατηρεί γιάφκες και ιστοσελίδες μαζί με μερικές δεκάδες δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Η κάλυψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε φιέστες όπως του «κόμματος» Κασιδιάρη στο Παλαιό Φάληρο, η προεκλογική ρατσιστική παράκρουση Μητσοτάκη – Μηταράκη με υποσχέσεις περί διπλασιασμού του μήκους του φράχτη του Έβρου και η στοργή με την οποία προσφάτως η ΝΔ και τα φίλια ΜΜΕ αγκάλιασαν πρόσφατα τις δραστηριότητες της έκπτωτης βασιλικής οικογένειας, κάθε άλλο παρά περιθωριοποιούν την ακροδεξιά και τους νεοναζί, λίγους μήνες από τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Για όλους αυτούς τους λόγους στις 18 Μάρτη διαδηλώνουμε για να παραμείνουν οι νεοναζί βαθιά στη φυλακή.
Για να μην έχουν οι φασίστες καμία θέση στη δημόσια σφαίρα, την πολιτική ζωή και τον δημόσιο χώρο.
Για να κλείσουν οι γιάφκες, οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες των φασιστικών συμμοριών, να απαγορευτεί η διαδικτυακή φασιστική προπαγάνδα μέσα από τη φυλακή.
Τέλος το Σάββατο 18 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο που γεννά τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στον εθνικισμό.
Για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να σταματήσει η Ελλάδα να αποτελεί στρατηγικό κόμβο μεταφοράς ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού προς την Ουκρανία.
Για να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
Για να σταματήσει η ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών στο πλαίσιο της όξυνσης του Ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες σε βάρος των κοινωνικών δαπανών σε καιρούς οικονομικής κρίσης, εκτόξευσης των τιμών των καυσίμων και γενικευμένης ακρίβειας.
Στις 18 Μάρτη ενώνουμε τις φωνές μας:

Με πρόσφυγες/γισσες και μετανάστες/τριες.
Με το κίνημα αλληλεγγύης στα θύματα της φτώχειας και του πολέμου.
Με τα σωματεία των εκπαιδευτικών και των νοσοκομειακών γιατρών που αντιστέκονται στις πολιτικές εξαίρεσης ανθρώπων από την δημόσια υγεία και παιδεία.
Με όπλο μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και την ενότητα, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους.

ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ και άλλα συνδικάτα καλούν στις διαδηλώσεις

Στις διαδηλώσεις καλούν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, σωματεία εκπαιδευτικών, νοσοκομείων, του ΥΠΠΟ, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Πρόσφυγες από τα κάμπ Ριτσώνας και Σχιστού, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ», η Κοινότητα Καμερούν, η Κοινότητα Γουινέας, το Σωματείο Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα, η Αιγυπτιακή Κοινότητα, η Κοινότητα Μαροκινών, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Καλούν επίσης ο Συντοισμός εργαζόεμων στο χώρο των Τεχνών-Κατάληψη ΡΕΞ. Ακόμη, δημοτικές κινήσεις, συλλογικότητες και δυνάμεις της αριστεράς.

Στη συγκέντρωση αναμένεται παρουσία και χαιρετισμός από εργαζόμενους στον ΟΣΕ.

Το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ

Στα Τέμπη δολοφόνησαν εργάτες, φοιτητές, μετανάστες, στα σύνορα πνίγουν μετανάστες

ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Ανοίξτε τα σύνορα! Στη φυλακή οι φασίστες! Άσυλο στους πρόσφυγες, χαρτιά στους μετανάστες.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των 57 νεκρών στα Τέμπη, ανάμεσα τους 11 εργάτες του ΟΣΕ, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και άλλοι εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες. Τουλάχιστον δύο εργάτες είναι από το Μπαγκλαντές που γνωρίζουν φίλοι τους ότι ήταν στο τρένο και σκοτώθηκαν. Αραγε, κάποιοι που δεν είχαν φίλους, δεν έχουν συγγενείς στην χώρα θα ταυτοποιηθούν ποτέ;

Δεν είναι ατύχημα, είναι δολοφονία της κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι ώρα να τους διώξουμε για πάντα. Η ίδια κυβέρνηση που δεν φρόντισε να εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα ασφάλειας για την μετακίνηση καθημερινά εκατομμυρίων ανθρώπων, σπαταλά δισεκατομμύρια για την «επιτήρηση» των μετακινήσεων, την καταδίωξη προσφυγισσών και προσφύγων στα σύνορα. Έτσι οι χιλιάδες συνοριοφύλακες χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες, drones, αεροπορική στήριξη(!) ώστε να μπορούν να εντοπίσουν τις μανάδες που παίρνουν αγκαλιά το παιδί τους και κρύβονται πίσω από ένα θάμνο αλλά οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ δεν έχουν στη διάθεση τους σύστημα τηλεχειρισμού και εντοπισμού των τρένων!!!

Άνθρωποι κατατρεγμένοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο τον βρίσκουν κατά χιλιάδες με πνιγμό στο Αιγαίο, στον Έβρο και στην Μεσόγειο από τους δολοφόνους των κυβερνήσεων της ΕΕ και της ΝΔ που κλείνουν τα σύνορα με την FRONTEX, το ΝΑΤΟ και τις φονικές περιπολίες του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων.

Αυτές οι πολιτικές δίνουν έδαφος ξανά στα ορφανά της Χρυσής Αυγής που το αντιφασιστικό κίνημα τους έστειλε στη φυλακή.

Απαιτούμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, προσφύγων και Ρομά, με τις επαναπροωθήσεις και τις σφαίρες των αστυνομικών όπως του Σαμπάνη και του Φραγκούλη, με τα στρατόπεδα-γκέτο, τις φυλακές στα νησιά και την Αμυγδαλέζα.

Να δοθούν λεφτά για την ασφάλεια στα τρένα, για την Παιδεία, την Υγεία, την πρόνοια, την τέχνη και τον πολιτισμό και όχι να έχει 2 δισεκατομύρια ο Μηταράκης για να φτιάχνει φράχτες και παγίδες θανάτου για την προσφυγιά.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών και τους πρόσφυγες από τα καμπ να ενωθούμε σε μια γροθιά και να στηρίξουμε την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και των συλλαλητηρίων για να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, των ιδιωτικοποιήσεων, του σεξισμού και του ρατσισμού. Να στηρίξουμε το συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη, να μην αφήσουμε τη ΝΔ να μετατρέπει τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα εγκλήματα της.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter