Αντιρωσική Υστερία: Αυξάνονται σημαντικά παραγγελίες αντιαεροπορικών καταφυγίων

Αντιρωσική Υστερία: Αυξάνονται σημαντικά  παραγγελίες αντιαεροπορικών καταφυγίων

Σημαντική αύξηση σημειώνεται στις παραγγελίες αντιαεροπορικών καταφυγίων τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το κόστος των καταφυγίων κυμαίνεται από 45 έως 90 χιλιάδες ευρώ, πόσο διόλου ευκαταφρόνητο. Το γεγονός φαίνεται να αντανακλά σε ανορθολογικούς φόβους σχετικούς με την διεξαγόμενη προπαγάνδα. Πόσο πιθανό είναι άραγε να βομβαρδιστεί η Ιταλία;

«Οι παραγγελίες των ημερών αυτών ξεπερνούν συνολικά εκείνες των δυο τελευταίων δεκαετιών», υπογράμμισε μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica o ιδιοκτήτης της εταιρίας Minus Energie, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη του συγκεκριμένου τομέα σε όλη την χώρα.

Ο ιδρυτής της εταιρίας, Τζούλιο Καβικιόλι δήλωσε: «Η ανησυχία για ενδεχόμενες συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι αισθητή — παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια άμεση απειλή — και οι παραγγελίες δεν προέρχονται μόνο από ιδιαίτερα εύπορες οικογένειες».

Στην εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero αναφέρεται ότι από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στην ιταλική πρωτεύουσα υπάρχουν τουλάχιστον δώδεκα αντιαεροπορικά καταφύγια. Τα γνωστότερα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Βενέτσια και στην απόκεντρη περιοχή Έουρ.

Ενώ το Μιλάνο, τα καταφύγια ξεπερνούν τα εκατό, πολλά από τα οποία χρησίμευσαν για την προστασία των κατοίκων την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ιταλική νομοθεσία ωστόσο δεν προβλέπει την δυνατότητα δημιουργίας αντιαεροπορικών καταφυγίων. Έτσι ο μόνος τρόπος να λάβουν την προβλεπόμενη άδεια, είναι να θεωρηθούν απλά υπόγεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter