Αντίσταση – Δεκεμβριανά – Εμφύλιος

Αντίσταση – Δεκεμβριανά – Εμφύλιος

Η περίοδος που καλύπτουν αναφέρεται στην Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων 1941- 44, στα Δεκεμβριανά του 1944 και στον εμφύλιο πόλεμο 1946-49.

Δέκα θεματικά τεύχη σύγχρονης ιστορίας του Hot.Doc History δεμένα σε έναν καλαίσθητο και χρηστικό τόμο βρίσκονται στα χέρια του αναγνώστη.

Από τις 480 σελίδες του τόμου παρελαύνουν όλοι οι πρωταγωνιστές της πιο ταραγμένης δεκαετίας· ήρωες και αντιήρωες, αντιστασιακοί και «συνεργασθέντες μετά του κατακτητού», εκτελεσμένοι και κεφαλοκυνηγοί της Λευκής Τρομοκρατίας. Καταγράφεται η κλιμάκωση από τις πρώτες αψιμαχίες έως την εξώθηση «στο βουνό» και τη στρατιωτική ήττα της Αριστεράς.

Δίνεται απάντηση στην εξελισσόμενη αναθεώρηση της Ιστορίας. Χωρίς επίκληση κάποιας επίπλαστης ουδετερότητας αλλά με ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση.

Μπαίνουν υπό το φως της κριτικής πρόσωπα όπως ο Ράλλης και ο Βελουχιώτης, ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν, ο Σκόμπι και ο Σιάντος, ο Τολιάτι και ο Ζαχαριάδης, ο Ντε Γκολ και ο Παπανδρέου, ο Παπάγος και ο Φλωράκης, ο Βαφειάδης και ο Τσακαλώτος και μερικές ακόμη εκατοντάδες προσωπικότητες που έδρασαν με τη μία ή την άλλη πλευρά. 

Πληροφορίες

476 σελίδες

Τιμή 6€ + έξοδα αποστολής

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 6%

Για να το αποκτήσετε καλέστε στο 6985877206 και 6988608329 ή στείλτε email στο info@documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter