Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων – Ανησυχία από τους ειδικούς για έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων – Ανησυχία από τους ειδικούς για έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά

Σε τέσσερις μόλις ημέρες τα σχολεία ανοίγουν και πάλι με τα κρούσματα και τους θανάτους να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και τη μετάλλαξη Δέλτα να «θερίζει» κυρίως σε παιδιά.

Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας συγκεκριμένα δηλώνει έτοιμο να υποδεχτεί με ασφάλεια τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες έχοντας καθορίσει πρωτόκολλα, οι ειδικοί ανησυχούν πως η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα επιφέρει αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητα και συγκεκριμένα στους μαθητές.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΙ έκανε λόγο για δυσοίωνες προβλέψεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά αναμένεται  επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας με το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων ενώ τόνισε πως η σχολική χρονιά ξεκινά με περίπου 400 διασωληνωμένους και 35 με 40 νεκρούς ημερησίως, «σαν να πέφτει κάθε μέρα ένα λεωφορείο στο γκρεμό».

«Όλα αυτά τα οποία συζητούμε, πως θα ανοίξουμε τα σχολεία μας ή τα πανεπιστήμιά μας με ασφάλεια, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια, αυτή είναι η δική μου πρόβλεψης. Θα αρχίσει σιγά – σιγά να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας» σημείωσε. Ο κ. Βασιλακόπουλος θύμισε επίσης τι έγινε πέρυσι τον Οκτώβριο με το άνοιγμα των σχολείων όπου οδήγησε έναν μήνα μετά σε δεύτερο κύμα της επιδημίας και μάλιστα ενώ το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού δεν ήταν ούτε στο μισό μεταδοτικό σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα. «Φέτος έχουμε έναν δυο φορές πιο μεταδοτικό ιό, άρα τα μέτρα που έπαιρνα πέρσι έχουν μισή αποτελεσματικότητα.

Χαρακτηριστική ήταν και η χθεσινή τοποθέτηση του παιδιάτρου Μιχάλη Ανδρέου ο οποίος χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προειδοποίησε πως σχεδόν το 30% των μαθητών θα κολλήσουν κορονοϊό λόγω της επιστροφής στις αίθουσες τονίζοντας παράλληλα πως από αυτόν τον αριθμό θα προκύψουν νοσηλείες, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για απώλειες ζωών.

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Delta του ιού θα μολυνθεί» εκτίμησε ο κ. Ανδρέου και εξήγησε τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter