Αντίθετος και ο Βούτσης στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό

Αντίθετος και ο Βούτσης στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίσει η Βουλή για το Μακεδονικό, σύμφωνα με όσα παρέθεσε ο Νίκος Βούτσης σε πηγαδάκι στο περιθώριο της κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Γ. Βαρεμένου και ο πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό, με τον κ. Βούτση να θέτει τη Βουλή στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων επί του ονοματολογικού.

«Το Μακεδονικό θα έχει επίκεντρο τη Βουλή και εκεί θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ ερωτώμενος για το αν υπάρχει περίπτωση οι διαπραγματεύσεις να διαρκέσουν έως τον Ιούνιο, απάντησε πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις νωρίτερα.

«Εργάζονται όλοι αυτοί που θέλουν αλλά και όσοι δεν θέλουν λύση» υποστήριξε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια. «Ωστόσο, ο συσχετισμός στη γείτονα έχει αλλάξει προς το καλύτερο» διευκρίνισε.

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας να εμφανίζονται αναχώματα στη FYROM για να μην υπάρξει λύση. Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει τέτοια αναχώματα» υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε δε πως είναι αντίθετος με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, όντας το δεύτερο μέλος της πλειοψηφίας που εκφράζει ανοιχτά την εναντίωσή του στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου. Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη, αντίστοιχη άποψη εξέφρασε και ο Γιώργος Βαρεμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν καταλαβαίνω τη φιλολογία περί δημοψηφίσματος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter