Αντίθετος μέχρι και ο Φορτσάκης για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Αντίθετος μέχρι και ο Φορτσάκης για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Αντίθετος με το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τα «αστυνομοκρατούμενα» ΑΕΙ δηλώνει ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την γραμμή της ΝΔ. 

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στο Action24, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει στο πανεπιστήμιο, ούτε μπορεί να ανατεθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου στην αστυνομία. Κανένας καθηγητής και κανένας φοιτητής δεν θα δεχθεί εύκολα την τοποθέτηση αστυνομίας εντός πανεπιστημίων», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «σε κανένα πανεπιστήμιο, απ’ όσο γνωρίζω, της δυτικής Ευρώπης δεν υπάρχει».

«Ασφάλεια δεν σημαίνει ότι ελέγχεται η πολιτική δράση των φοιτητών, αλίμονο. Ασφάλεια σημαίνει ότι διασφαλίζουμε πως δεν τελούνται πράξεις, οι οποίες απάδουν στον χώρο του πανεπιστημίου και εμπίπτουν στο πλαίσιο ενδεχομένως και του ποινικού δικαίου», δήλωσε επίσης ο καθηγητής της Νομικής Σχολής, αναφέροντας ότι, η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, «είναι επικοινωνιακού τύπου λύση και δεν θα είναι αποτελεσματική το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν το βρίσκουμε εύκολα αλλού. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βάλουμε την αστυνομία μέσα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter