Αντίθετος ο Μιχελογιαννάκης στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Αντίθετος ο Μιχελογιαννάκης στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Για άλλη μια φορά εκφράζει διαφωνίες ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε ένα προοδευτικό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση. Μετά την αποχή του κατά τη ψήφιση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει… επιστημονικές αντιρρήσεις στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή και ανοίγει τον δρόμο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει μεν «εξαιρετικό» το σχέδιο νόμου, αλλά ως γιατρό και πολιτικό τον βρίσκει αντίθετο η αναδοχή παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Η ανακοίνωση του διαφωνούντα βουλευτή:

Χθες κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου με μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας.

Πρόκειται για εξαιρετικό νομοσχέδιο σε ότι αφορά την αναδοχή και την υιοθεσία, προστατεύοντας τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και λύνοντας χρόνια προβλήματα που μέχρι σήμερα ταλάνιζαν τον δαιδαλώδη αυτόν χώρο, ο οποίος είχε πολλά γκρίζα σημεία σε ότι αφορά τις υιοθεσίες, και παράλληλα δείχνει εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία.

Ωστόσο, αυτό το κατά άλλα εξαίρετο νομοσχέδιο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ένα ενδεχόμενο που ως γιατρό και ως πολιτικό με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter