Αντιτρομοκρατική: Συλλήψεις 14 ατόμων – Τροφοδοτούσαν με χρήματα από ληστείες τρομοκρατικές οργανώσεις

Αντιτρομοκρατική: Συλλήψεις 14 ατόμων – Τροφοδοτούσαν με χρήματα από ληστείες τρομοκρατικές οργανώσεις

Σε 14 συλλήψεις έχει προχωρήσει η αντιτρομοκρατική μετά από επιχείρηση που άρχισε τα ξημερώματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλλήψεις  έγιναν μετά από εντάλματα Ειδικού Εφέτη Ανακριτή και  οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Τα χρήματα κατέθεταν σε λογαριασμό  που είχαν ανοίξει με πλαστά στοιχεία και φέρεται να κατέληγαν στα χέρια του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο εναντίον του Λουκά Παπαδήμου.

Τα ονόματα των 14 συλληφθέντων προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή, με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής.

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, η υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Τα ποσά που κατέθεταν οι κατηγορούμενοι ήταν συνήθως μικρά κάθε φορά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει διακινηθεί μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter