Αντώμης Μήνου: Ομάδα χωρίς πυξίδα η ΑΕΚ

Αντώμης Μήνου: Ομάδα χωρίς πυξίδα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ από το 2018 που κατέκτησε τον τίτλο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση με λιγοστές αγωνιστικές αναλαμπές. Προπονητές φεύγουν κι έρχονται, τεχνικοί διευθυντές δεν στεριώνουν και η ενίσχυση του ρόστερ γίνεται με παίκτες αμφιβόλου αξίας.

Την περασμένη Κυριακή ήρθε η συντριβή 5-1 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ και τρεις μέρες μετά η ήττα στο ίδιο γήπεδο από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου (0-1).

Οι ευθύνες είναι πολύπλευρες και στο ερώτημα «τι φταίει και η Ενωση πάει από το κακό στο χειρότερο;» ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και πρώην προπονητής της ΑΕΚ Αντώνης Μήνου απαντάει στο Documento: «Υπάρχει συνολική ευθύνη, κάτι δεν έγινε σωστά στον αρχικό σχεδιασμό. Για μένα ήταν λάθος και η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ. Είναι ένας προπονητής που έχει φύγει και έχει επιστρέψει στην ομάδα τρεις τέσσερις φορές. Ηταν ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορούσε να πετύχει. Τι διαφορετικό θα έδινε από τις προηγούμενες φορές; Δεν φέρνεις πίσω έναν προπονητή που τον έχεις δοκιμάσει και τον έχει διώξει».

Επρεπε δηλαδή να τελειώσει η σεζόν με τον Καρέρα;

Για μένα 100%. Επρεπε να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Ιταλό κόουτς στον πάγκο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Τον Ιανουάριο η ΑΕΚ έπρεπε να αποκτήσει παίκτες ενδεκάδας, όπου θα έκρινε ο προπονητής ότι χρειάζεται ενίσχυση.

Στην ΑΕΚ γενικά αλλάζουν τα πρόσωπα;

Με το ράβε ξήλωνε δεν πέτυχε ποτέ κανένας τίποτε. Κρατάς τον προπονητή και όλο το επιτελείο και ταμείο κάνεις στο τέλος της χρονιάς. Του Καρέρα του ανανέωσαν το συμβόλαιο και μετά τον έδιωξαν. Ξέχασε δηλαδή την προπονητική μέσα σε λίγους μήνες;

Η πορεία της ΑΕΚ αποδεικνύει ότι δεν ήταν σωστή η απόφαση επιστροφής του Χιμένεθ.

Είδατε εσείς καμία βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας; Εγώ δεν είδα. Αυτό που είδα ήταν ότι γίνεται κακή διαχείριση του ρόστερ και ότι η ΑΕΚ έβγαλε πολλούς τραυματισμούς.

Ο Χιμένεθ δήλωσε ότι «δεν είναι ότι δεν θέλουν να δώσουν παραπάνω τα παιδιά, απλώς δεν μπορούν». Τους έβγαλε λίγους…

Αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ο κόσμος βλέπει μπάλα και κρίνει αν οι παίκτες είναι καλοί ή κακοί. Δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες θέλουν στηρίγματα και υγιές περιβάλλον για να αποδώσουν. Για μένα κακώς ο κόουτς είπε αυτά που είπε. Προφανώς του ξέφυγαν πάνω στην ένταση μετά το παιχνίδι. Τέτοια ατάκα δεν τη λέει ένας προπονητής ούτε στα αποδυτήρια. Προσπαθείς να τονώσεις το ηθικό των παικτών, ανεξάρτητα τι πιστεύεις. Δεν τους ισοπεδώνεις.

Συχνά στοχοποιούνται οι Μάνταλος, Μπακάκης.

Είναι άδικο και για τα δύο παιδιά. Είναι διεθνείς και ήταν παρόντες στα δύσκολα, τα πέτρινα χρόνια της ΑΕΚ. Δεν τους αξίζει τέτοια συμπεριφορά, δεν τους αξίζει να αποδοκιμάζονται. Στο ποδόσφαιρο καθοριστικό ρόλο παίζει η ψυχολογία. Γενικά οι παίκτες της ΑΕΚ δεν υστερούν σε κάτι. Η όλη κατάσταση θέλει διαφορετική αντιμετώπιση. Τα γήπεδα είναι κλειστά για τους φιλάθλους αλλά στα social media γίνεται χαμός. Και οι παίκτες δεν μένουν ανεπηρέαστοι από τα όσα γράφονται.

Τι συναισθήματα σας προκάλεσε η εικόνα με τους παίκτες της ΑΕΚ να τα ακούνε από τους οργανωμένους οπαδούς μετά το 5-1 από τον Ολυμπιακό;

Ηταν τραγικό αυτό που έγινε. Πού ήταν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι να προστατεύσουν τα παιδιά; Πραγματικά με στεναχώρησε αυτή η εικόνα. Οι οργανωμένοι οπαδοί μπορούν να μιλάνε στους παίκτες. Αυτό μπορεί να γίνει με χίλιους τρόπους, όχι δημόσια. Είναι κακό για την εικόνα του ίδιου του κλαμπ. Η εικόνα δίνει αξία σε μια ομάδα. Και εγώ όταν πήρα μεταγραφή στην ΑΕΚ είχα πάει στο «δωματιάκι» της λεωφόρου Αλεξάνδρας και είχα μιλήσει με φιλάθλους. Αυτό ήταν νορμάλ.

Μήπως λείπουν οι παίκτες με προσωπικότητα από το ρόστερ της ΑΕΚ;

Κι άλλες σεζόν η ομάδα δεν είχε πλήρες ρόστερ αλλά δεν έχανε 5-1 από τον Ολυμπιακό στην έδρα της. Για μένα το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να γίνει και πάλι ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Τι άλλο φταίει στην ΑΕΚ;

Ολοι οι υπεύθυνοι, προπονητής, τεχνικός διευθυντής, σκάουτερ, πρέπει να βρουν καταρχήν μεταξύ τους χημεία, να γίνουν πρώτα αυτοί ομάδα και στη συνέχεια με σωστή οργάνωση να χτίσουν ένα σύνολο το οποίο θα έχει συνοχή. Η ΑΕΚ δείχνει να είναι ομάδα χωρίς πυξίδα. Πρέπει να γίνει αξιολόγηση του υλικού, δεν μπορεί να παίζει αριστερό εξτρέμ ο Μάνταλος. Είναι δυνατόν να έχεις παίκτη με την αξία του Μάνταλου για να σου συμπληρώνει την ενδεκάδα;

Γίνεται μεγάλη κουβέντα και για τα λεφτά που βάζει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ.

Οποιοι κάνουν κριτική δεν πρέπει να ξεχνάνε πού έφτασε η ΑΕΚ λόγω του χρέους. Ο ιδιοκτήτης κάθε ΠΑΕ αποφασίζει πόσα λεφτά θα βάλει. Και θα πω κάτι που μπορεί να ενοχλήσει κάποιους: ας κοιτάξουν πού βρέθηκε και πού βρίσκεται ο Παναθηναϊκός από τότε που αναγκάστηκε να φύγει η οικογένεια Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter