Αντώναρος: Αληθεύει ότι η Ελλάδα δεν έδωσε άσυλο σε αφγανούς διερμηνείς των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν;

Αντώναρος: Αληθεύει ότι η Ελλάδα δεν έδωσε άσυλο σε αφγανούς διερμηνείς των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν;

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρεται στην αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού Spiegel ότι “πριν από ΔΕΚΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΕΣ η Ελλάδα συνυπέγραψε μαζί με τη Γερμανια, την Αυστρία, τη Δανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία αίτημα προς την Ευρωπαική Επιτροπή με το οποίο οι εν λόγω χώρες ζητούσαν “επιτάχυνση” των απελάσεων Αφγανών προς τη χώρα τους. Την ίδια στιγμή που οι Ταλιμπάν προέλαυναν. Την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοπί αποχωρούσαν. Ευτυχώς το ανήκουστο αίτημα απορρίφθηκε”.

Ο Ε. Αντώναρος θέτει ορισμένα πολύ καίρια ερωτήματα που αναμένουν απαντήσεις:  “Η ντροπή και η πολιτική ευθύνη παραμένει: Τι έκανε την Ελλάδα να συνασπιστεί με χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης σε μια πρωτοβουλία που στόχο είχε να παραδώσει αθώους ανθρώπους στους σφαγείς τους; Γιατί δεν ενημερώθηκε η ελληνική κοινή γνώμη ΠΟΤΕ γι αυτό; Τι έχει να πει ο αρμόδιος Υπουργός Μηταράκης που, κατά ποληροφορίες, την υπέγραψε;Και κυρίως τι έχει να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκη;”

Τέλος μιλά για πληροφορία ότι “η Ελλάδα αρνήθηκε να δώσει άσυλο και να φέρει στη χώρα 10 διερμηνείς και άλλους συνεργάτες ( μαζί με τις οικογένειες τους) των ελληνικών δυνάμεων που είχαν υπηρετήσει περιοδικά στο Αφγανιστάν; Ανθρώπους μάλιστα που τους είχε υποσχεθεί ότι θα είναι δίπλα τους οποτεδήποτε χρειαστεί. Τώρα τους παρέδωσε, μαζί με τις οικογένειες τους, στους Ταλιμπάν.”

Τι απαντούν σε όλα αυτά στο αρμόδιο υπουργείο; Κωφεύει ο κ. Μηταράκης; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter