Αντώναρος για παραίτηση Σμυρλή: «Οι παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ και Predator τρώνε τα παιδιά τους»

Αντώναρος για παραίτηση Σμυρλή: «Οι παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ και Predator τρώνε τα παιδιά τους»

«Ποιος εξανάγκασε τον Μητσοτάκη να εκπαραθυρώσει τον Γιάννη Σμυρλή ως Γεν.Γραμματέα ΔΟΣ στο ΥΠΕΞ», αναρωτιέται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας την παραίτηση που υπέβαλε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής, με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προκειμένου όπως υπογραμμίζει ο ίδιος να επιστρατευτεί στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ.

«Ο Σμυρλής είναι ο τρίτος σημαντικός παράγοντας του μητσοτακικού κέντρου εξουσίας που «πέφτει θύμα» των παρακολουθήσεων», επισημαίνει ο Ευάγγελος Αντώναρος και τονίζει μεταξύ άλλων σε ένα σχόλιο γεμάτο νόημα πως «οι παρακολουθήσεις — μέσω ΕΥΠ και Predator — τρώνε τα παιδιά τους».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Ποιος εξανάγκασε τον Μητσοτάκη να εκπαραθυρώσει τον Γιάννη Σμυρλή ως Γεν.Γραμματέα ΔΟΣ στο ΥΠΕΞ;

Εγχώριοι η εξωχώριοι παράγοντες.

Ο Σμυρλής είναι ο τρίτος σημαντικός παράγοντας του μητσοτακικού κέντρου εξουσίας που “πέφτει θύμα” των παρακολουθήσεων.

Η παραίτηση του μόνο παραίτηση δεν είναι — κι ας προσπαθεί ο ίδιος να χρυσώσει το πικρό χάπι της εκπαραθύρωσης.

Πριν από αυτόν — λίγο πολύ με παρεμφερή τρόπο –ο Μητοτάκης είχε καρατομήσει τον διοικητή της ΕΥΠ Κοντολέοντα και τον γεν.γραμματέα του γραφείου του, ανιψιό του και δεξί του χέρι Δημητριάδη. Και οι δυό άνθρωποι απόλυτου εμπιστοσύνης του.

Οι παρακολουθήσεις — μέσω ΕΥΠ και Predator — τρώνε τα παιδιά τους.

Κι ο Μητσοτάκης προσπαθεί με τη σταδιακή απομάκρυνση των “χειριστών” της υπόθεσης να κρατήσει τον βάκιλλο μακριά από τον εαυτό του.

Ο Γιάννης Σμυρλής δεν είναι ένα απλό ασήμαντο πιόνι.

Εδώ και πολλά, πάνω από 20 χρόνια, αποτελεί σημαντικό στοιχείο του μητσοτακικού οικοδομήματος εξουσίας. Ακόμη και στην περίοδο  Καραμανλή τον είχαν τοποθετήσει ως τρίτο η τέταρτο (αλλά μέσα στα πλαίσια της περίφημης ποσόστωσης)  στη Γραμματεία Διεθνων Σχεσεων κατω από τον τότε ισχυρό Παπασταύρου.

Ο Κυριάκος τον αντάμειψε με θέση κλειδί στο ΥΠΕΞ — για να επιστατεί τον πολιτικό του προϊστάμενο υφυπουργό Φραγκογιάννη και τον ΥΠΕΞ Δένδια. Τίποτε δεν αφηνόταν στην τύχη.

Ο Σμυρλής είχε ειδικές αποστολές, συνήθως αθόρυβες: Αυτός έβαλε φαρδειά πλατεία την υπογραφή του για την εξαγωγή του Predator από την Interllexa στη Μαδαγασκάρη ( όπως έχει επιβεβαιωθεί επίσημα) και σε δυο αλλες αφρικανικές χώρες (όπως εγραψε χωρίς να διαψευσθεί η Καθημερινή)

Αν κάποιος νομίζει ότι ο Σμυρλής πήρε τέτοια απόφαση χωρίς να έχει  σαφείς οδηγίες και πράσινο φως από το Μαξίμου, δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί το σύστημα Μητσοτάκη. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς τη προσωπική γνώση του Κυριάκου.

Γιαυτό τώρα ο Μητσοτάκης τον έστειλε στην…έρημο. Δήθεν για να ασχοληθεί με τον προεκλογικό αγών α της Νέας Δημοκρατίας. Απλά του έγινε πολιτικό βαρίδι (και στα μάτια κάποιων ισχυρών ξένων παραγόντων που παρακολουθούν από κοντά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων) και θέλησε να τον στείλει στα αζήτητα.

Έπεται συνέχεια.

Υπάρχουν πολλά επεισόδια ακόμη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Σμυρλή: «Ξέπλυμα» στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα» μετά τη βρώμικη δουλειά του Predator

Παραιτήθηκε από το ΥΠΕΞ ο άνθρωπος που έδωσε άδεια για την εξαγωγή του Predator- «Επιστρατεύεται» στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter