Αντώναρος για την πυρηνική ενέργεια και τα… πράσινα άλογα!

Αντώναρος για την πυρηνική ενέργεια και τα… πράσινα άλογα!
Κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη στρέφει τα πυρά του ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή με αφορμή αυτή τη φορά τις συζητήσεις και τις εκτιμήσεις πως η ενεργειακή κρίση θα συνεχιστεί και τη θέληση των δύο ευρωπαϊκών δυνάμεων, Γαλλίας και Γερμανίας να χαρακτηρισθεί η πυρηνική ενέργεια ως «πράσινη».
Μετά τις αντιρρήσεις της Αυστρίας που απειλεί με προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ο Ευάγγελος Αντώναρος σημειώνει ότι με τις αποφάσεις που αναμένονται να λάβουν κεντρικά, ανατρέπουν μια πολιτική δέκα και πλέον ετών και προσθέτει:
«Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη σιωπά. Προτιμά φαίνεται να είναι πρωτοπόρα στην βιαστική, λαθεμένη και (όπως ήδη αποδεικνύεται από την οδυνηρή πραγματικότητα) ανέφικτη απολιγνιτοποίηση».
Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:
Η Ευρώπη, με επίσημη θέση της Επιτροπής, προτείνει να εγκριθούν η πυρηνική ενέργεια και η έξυπνη χρήση (εισαγόμενου) φυσικού αερίου ως συμβατές με την πράσινη ανάπτυξη. Έτσι ανατρέπεται μια πολιτική δέκα και πλέον ετών με ο,τι σημαίνουν όλα αυτά.
Διάφορές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Αυστρία που απειλεί ήδη με προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για το θέμα της πυρηνικής ενέργειας, παίρνουν θέση. Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη σιωπά. Προτιμά φαίνεται να είναι πρωτοπόρα στην βιαστική, λαθεμένη και (όπως ήδη αποδεικνύεται από την οδυνηρή πραγματικότητα) ανέφικτη απολιγνιτοποίηση.
Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:
1. Η εν λόγω μεταστροφή υπαγορεύεται προφανώς από τη διαπίστωση ότι η ενεργειακή κρίση θα διαρκεσει τουλάχιστον μέχρι το 2023 και μάλλον πολύ περισσότερο.
2. Πρωταγωνιστές στην αναθεώρηση είναι — όπως πάντα — Γαλλία και Γερμανία της μάλιστα οποίας ο Πράσινος Υπουργός Οικονομίας ( και Ανάπτυξης) Χάμπεκ φαίνεται να κάνει εντυπωσιακή στροφή στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας.
Συμπέρασμα: Καλά κι όμορφα τα …πράσινα άλογα. Αλλά: Οι υπεύθυνες κυβερνήσεις έχουν ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προσαρμόζουν κεντρικές πολιτικές τους όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες και το συμφέρον της κοινωνίας. Κι όχι να μένουν προσκολλημένες σε ιδεοληπτικές και επιβλαβείς αντιλήψεις.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter