Αντώναρος για Τράπεζες: Όχι πρόστιμο αλλά να επιστρέψουν τα χρήματα στους καταθέτες

Αντώναρος για Τράπεζες: Όχι πρόστιμο αλλά να επιστρέψουν τα χρήματα στους καταθέτες

Με ανάρτησή του στο «Χ» ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζει το πρόστιμο στις τράπεζες -μετά από 4 χρόνια διαβουλεύσεων- για «εναρμονισμένη πρακτική στα διατραπεζικά συστήματα και στις υπηρεσίες πληρωμών και ηλεκτρονικών συναλλαγών».

Όπως αναφέρει το πρόστιμο «θολώνει τα νερά δημιουργώντας τη λαθεμένη εντύπωση ότι τιμωρείται η ασυδοσία τους». Κάνει λόγο για «ψιχία» και σημειώνει:

«Κανονικά θα έπρεπε να επιστρέψουν εντόκως σε όλους τους καταναλωτές όλα τα χρήματα που τους παρακράτησαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ για διάφορες τραπεζικές εργασίες και κινήσεις»

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Η επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 41,7 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες μετά από διαβουλεύσεις 4 ετών της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το χαράτσωμα των Ελλήνων καταθετών επί πολλά χρόνια είναι σταγόνα στον ωκεανό. Απλά θολώνει τα νερά δημιουργώντας τη λαθεμένη εντύπωση ότι “τιμωρούνται” η ασυδοσία και η αδηφαγία των τραπεζικών ιδρυμάτων — που συμφώνησαν να πληρώσουν αυτά τα ψιχία. Κανονικά θα έπρεπε να επιστρέψουν εντόκως σε όλους τους καταναλωτές όλα τα χρήματα που τους παρακράτησαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ για διάφορες τραπεζικές εργασίες και κινήσεις. Κι αυτά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ. Έτσι “χρηματοδότησαν” την προκλητική κερδοφορία τους.

Διαβάστε επίσης:

Φιλόθεος Φάρος: Ξέρω ομοφυλόφιλους στον Παράδεισο και Επισκόπους φραγκοφονιάδες

Πράγα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε σχολεία και δημόσια κτίρια – Νέα στοιχεία για τον 24χρονο μακελάρη (Videos)

Κύριε Πιτσιλή είσαστε Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής ή εξαρτημένης σχέσης;

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ίδιοι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα χειρουργεία τους

Εφορία: Στα 106 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – Το 0,2% ευθύνεται για το 77,3% του συνολικού χρέους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter