Αντώνης Αντωνιάδης: Φοβάμαι ότι ο ΠΑΟ δεν θα ξαναδεί κορυφή

Αντώνης Αντωνιάδης: Φοβάμαι ότι ο ΠΑΟ δεν θα ξαναδεί κορυφή

Ο «ψηλός» του «τριφυλλιού» αναλύει στο Documento τους λόγους της κατάρρευσης της ομάδας στον β΄ γύρο

Η ομάδα-θαύμα του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας 1 τράβηξε χειρόφρενο στα παιχνίδια του δεύτερου μισού της κανονικής περιόδου και πλέον βλέπει την… πλάτη της AEK. Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα πρώτα 13 ματς της ΣΛ1 μετρούσαν 12 νίκες και μόλις μία ισοπαλία, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στα επτά ματς του δεύτερου γύρου κατέρρευσαν. Εχουν ηττηθεί τρεις φορές (από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης), παραχώρησαν δύο ισοπαλίες (σε Ιωνικό, ΟΦΗ) και πέτυχαν μόλις δύο νίκες (επί Λεβαδειακού, ΠΑΣ Γιάννινα).

Ο Παναθηναϊκός ακόμη και όταν πήγαινε… τρένο φώναζε πως ήθελε ενίσχυση σε θέσεις-κλειδιά προκειμένου το ρόστερ του να αποκτήσει βάθος. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Αϊτόρ τραυματίστηκε τέλη Οκτωβρίου και το κλαμπ δεν φρόντισε να τον αντικαταστήσει έγκαιρα με έναν ποιοτικό ακραίο επιθετικό. Στην πορεία ο βασικός φορ της ομάδας Αντράζ Σπόραρ έχασε την επαφή με τα δίκτυα και στον β΄ γύρο είναι ίσως ο χειρότερος παίκτης του.

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς όσες ευκαιρίες κι αν πήρε αποδείχθηκε «λίγος» και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δεν δίνει λύσεις στην επίθεση. Στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου αποκτήθηκαν τελικά οι Μαντσίνι, Κλαϊνχάισλερ, Πούχατς και Γερεμέγεφ, ο οποίος δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό, και η ενίσχυση κρίνεται τουλάχιστον ανεπαρκής. Το Documento μίλησε για τον «Τιτανικό» του Παναθηναϊκού με τον βετεράνο ποδοσφαιριστή της ομάδας Αντώνη Αντωνιάδη, ο οποίος δεν χάνει παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Πού οφείλεται η κατάρρευση του Παναθηναϊκού στον δεύτερο γύρο;

Ξεκάθαρα στο γεγονός ότι δεν έχει βάθος στο ρόστερ του. Θέλει να αντικαταστήσει κάποιον από την ενδεκάδα ο προπονητής, αλλά ποιον να βάλει; Ποιον έχει για τη θέση του Παλάσιος; Τραυματίστηκε ο Αϊτόρ από τον περασμένο Οκτώβριο. Πού είναι ο αντικαταστάτης του; Επρεπε να είχαν βρει έγκαιρα έναν έτοιμο παίκτη.

Η ομάδα γκέλαρε στο πρώτο ματς του β΄ γύρου με τον Ιωνικό. Αυτό δεν ήταν καμπανάκι;

Φυσικά και ήταν. Φαινόταν ότι υπήρχαν ελλείψεις στο ρόστερ. Δεν μπορείς να βγάλεις ένα πρωτάθλημα με 14-15 παίκτες. Εδώ η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν σχεδόν δύο ισάξιες ενδεκάδες. Παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι παίκτες και κουράστηκαν. Αυτό δεν απαιτείται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Η κόπωση είναι σωματική αλλά και ψυχολογική.

Ενα παράδειγμα για την ψυχολογική κούραση…

Ο Κουρμπέλης. Εχει κουραστεί ψυχολογικά και κάνει αβίαστα λάθη. Είναι δυνατόν ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας να αποβάλλεται μέσα σε έξι λεπτά για δύο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου; Είναι αδικαιολόγητες για την κλάση του οι κάρτες που πήρε. Εχει κουραστεί όμως και είδαμε τα αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Αστέρα επειδή αποβλήθηκε ο Κουρμπέλης στο 33΄.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν το μέταλλο του πρωταθλητή;

Το έχουν και το απέδειξαν στον πρώτο γύρο. Στο μισό της κανονικής διάρκειας ο Παναθηναϊκός ήταν η πιο σταθερή και αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος. Η απόδοσή του δεν ήταν του 10, ήταν όμως στο 7-8. Δεν μπορεί η ομάδα να έχει το μέταλλο του πρωταθλητή στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο να το έχει χάσει.

Εκτιμάτε ότι η αγωνιστική κατάρρευση θα έχει και συνέχεια;

Ο Παναθηναϊκός ήταν στην κορυφή από την πρώτη μέχρι τη 19η αγωνιστική. Και φοβάμαι ότι δεν θα ξανανέβει. Μακάρι να με διαψεύσει η ομάδα, αλλά βλέπω ότι δεν τραβάει. Δεν κάνει ευκαιρίες και σκοράρει με το σταγονόμετρο. Χωρίς γκολ δεν έρχονται οι νίκες.

Πώς μπορεί να αλλάξει η εικόνα;

Η ομάδα θέλει φρεσκάρισμα, αλλά ποιοι θα μπουν στην ενδεκάδα και μπορούν να βοηθήσουν; Ο Μαντσίνι, για παράδειγμα, έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα. Στον Αρη ήταν καλός, μου άρεσε, στον Παναθηναϊκό όμως στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Αστέρα δεν έδειξε κάτι. Λογικό, αφού ένας παίκτης χρειάζεται και χρόνο προσαρμογής. Ηξεραν στην ομάδα τα κενά που έχει το ρόστερ και καθυστέρησαν στις μεταγραφές.

Κατά την άποψή σας ποιος ευθύνεται για όσα έγιναν με τα μεταγραφικά;

Και εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο προπονητής και η διοίκηση – δεν υπάρχει κανένας άλλος. Η διοίκηση βάζει τα λεφτά και ο προπονητής διαλέγει τους παίκτες. Με την πορεία που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο έπρεπε να έρθουν παίκτες που θα έπαιρναν τη φανέλα βασικού στο σπίτι τους. Παίκτες με ποιότητα που θα ήταν πρώτη επιλογή για τον προπονητή. Αν είχαν ενσωματωθεί στην ομάδα από το τέλος Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου, τώρα θα… πετούσαν. Είναι δυνατόν να έχουν περάσει δύο μήνες χωρίς να έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Αϊτόρ; Στα μεταγραφικά έγιναν σφάλματα από τη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μπορεί να συνέβη κάτι άλλο και να μην ενισχύθηκε η ομάδα;

Το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι ότι οι καλοί παίκτες κοστίζουν. Στα οικονομικά εμείς που δεν πληρώνουμε πάμε πάσο. Αυτά τα κανονίζει η διοίκηση. Ωστόσο οι καλοί παίκτες φέρνουν και τους τίτλους.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γυρίσει το… χαρτί;

Εκτιμώ ότι δεν μπορεί. Ομως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει εκτός έδρας Ολυμπιακό, Αρη και Ατρόμητο, τότε μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Προσωπικά δεν δίνω πολλές πιθανότητες για τα τρία διπλά, σύμφωνα με αυτά που βλέπω εδώ και 1,5 μήνα.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει ευθύνες για την πορεία στον β΄ γύρο;

Οποιος άνθρωπος δουλεύει κάνει και λάθη. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο αντίπαλος έμεινε από το 10΄ με παίκτη λιγότερο και ο Παναθηναϊκός είχε τέσσερις παίκτες στην άμυνα για να μαρκάρουν έναν επιθετικό. Λάθος που το πλήρωσε η ομάδα με απώλεια δύο βαθμών. Είναι απαράδεκτο να μην πάρεις αυτό το παιχνίδι όπως εξελίχθηκε με την αποβολή.

Υπάρχουν κι άλλες «παραφωνίες» στην ομάδα;

Αυτό που γίνεται με τον Μπερνάρ. Για μένα είναι κλασικό δεκάρι, δεν πρέπει να παίζει στα άκρα. Ο Βραζιλιάνος θα βγάλει πέντε μπαλιές σε κάθε ματς και οι τρεις είναι για γκολ. Είναι χαρισματικός παίκτης που τον έχουμε δει σε αρκετά παιχνίδια να παίζει σε λάθος θέση. Επίσης, για εμένα στα εκτός έδρας ματς πρέπει να παίζει ο Τσοκάι. Εχει τρεξίματα και μαρκάρει διαρκώς.

Για τα λίγα γκολ ευθύνονται μόνο οι επιθετικοί;

Είναι θέμα όλης της ομάδας. Ωστόσο βλέπουμε πως ο Παλάσιος είναι ντεφορμέ και ο Σπόραρ δεν σκοράρει. Πρέπει όμως να τροφοδοτούνται για να δημιουργούν φάσεις.

Ποια ομάδα είναι το φαβορί για τον τίτλο;

Η ΑΕΚ έχει πολύ καλή ομάδα και το νέο της γήπεδο της έδωσε μεγάλη ώθηση. Ο Ολυμπιακός είναι επίσης ανεβασμένος και κανένας δεν πρέπει να διαγράψει τον ΠΑΟΚ. Με τον Παναθηναϊκό έπαιξε τρία ματς, από τα οποία τα δύο ήταν στη Λεωφόρο, και το κοντέρ στο σύνολο τερμάτων έγραψε 6-1 υπέρ του «δικέφαλου». Για μένα οι επόμενες δυο τρεις αγωνιστικές είναι καθοριστικές και θα δείξουν ποιες ομάδες θα πάνε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα, που είναι άκρως ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον.

Ξεχωρίζετε κάποιον παίκτη;

Θέλω να πω δυο λόγια για τον Κωνσταντέλια. Θέλω να τον συγχαρώ για όσα μας έχει δείξει μέχρι τώρα. Είναι παίκτης με ηγετική φυσιογνωμία κι αυτό με εντυπωσιάζει λόγω της ηλικίας του. Εχει στόφα μεγάλου παίκτη, το ελληνικό ποδόσφαιρο τον έχει ανάγκη.

Τι συμβουλή θα του δίνατε;

Να μην καβαλήσει το καλάμι. Να συνεχίσει να δουλεύει στις προπονήσεις και σε συνεργασία με τον προπονητή του να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Αυτά έλεγα και στον Νίνη και δυστυχώς δεν με άκουσε. Είχε μαζί του τρία κινητά και η καριέρα του δεν ήταν ανάλογη του ταλέντου του. Είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση η διαχείριση αυτών των ταλέντων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter