Αντώνης Ρουπακιώτης για τη δίωξη Βαξεβάνη: Η υπόθεση Novartis είναι κάτι βαρύτερο από σκάνδαλο

Αντώνης Ρουπακιώτης για τη δίωξη Βαξεβάνη: Η υπόθεση Novartis είναι κάτι βαρύτερο από σκάνδαλο

Θέση σε σχέση με την δίωξη Βαξεβάνη παίρνει με άρθρο του ο Αντώνης Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας το χρέος του πολίτη να ταχθεί ενάντια σε «καταστάσεις διαφθοράς» που βρίσκουν απέναντί τους το νόμο, αλλά και «κάθε έννοια ηθικής».

Ο δικηγόρος και πρώην υπουργός, χαρακτηρίζει τις εξελίξεις σχετικά με την Novartis ως «κάτι βαρύτερο από σκάνδαλο», επιβραβεύοντας τον Κώστα Βαξεβάνη και την Γιάννα Παππαδάκου για το θάρρος τους να συνεχίσουν να ερευνούν, καλώντας μάλιστα την δικαιοσύνη «να μην επαναπαυθεί στον αφορισμό (…) ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Αναλυτικά στο άρθρο του ο Αντώνης Ρουπακιώτης τοποθετείται ως εξής:

«Η υπόθεση ΝOVARTIS δεν είναι σκάνδαλο. Είναι κάτι βαρύτερο. Έγκλημα, μια και, πέραν των άλλων, συνδεόταν και με την υγεία του ελληνικού λαού. Έγκλημα για το οποίο βαρύνονται πολλοί.

Γι’ αυτό κινήθηκαν οι ένοχες και συμπαραστάτιδες προς αυτές δυνάμεις και επιχειρούν να εξαφανίσουν ή να εξαερώσουν την όλη υπόθεση.

Για τον σκοπό αυτόν οργανώθηκε και λειτούργησε, όπως λειτούργησε, η εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Γι’ αυτούς τους λόγους απειλήθηκαν ή διώχθηκαν δικαστικοί λειτουργοί.

Για τους ίδιους λόγους απλώθηκε με το πόρισμα της Επιτροπής δίκτυο – διάτρητο βέβαια- αναζήτησης ευθυνών από τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη και άλλους.

Οι Γ.Παπαδάκου και Κ.Βαξεβάνης δεν έχουν ανάγκη από συμπαράσταση. Αυτοί τόλμησαν και συνεχίζουν.

Εμείς, οι αναγνώστες τους και οι πολίτες γενικότερα, έχουμε το χρέος να σταθούμε απέναντι σε μία πολιτική που συνδέεται, άμεσα ή έμμεσα, με πράξεις και καταστάσεις διαφθοράς, κόντρα στο νόμο και σε κάθε έννοια ηθικής.

Οι ένοχοι και οι υποστηρικτές τους με τρόμο αποκάλυψης ή προβολής των έκνομων αυτών πράξεων, εκτρέπονται και επιδιώκουν ακόμη και την εξόντωση ή φίμωση εκείνων των δημοσιογράφων – δεν είναι και πολλοί – που τολμούν, που δεν φοβούνται ή δεν συνδέονται με εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Τα περί ελευθερίας του τύπου τούς είναι αδιάφορα. Αρκούνται στην επίκλησή τους.

Κατά τα άλλα το δικαστικό σύστημα καλείται για μία ακόμη φορά να αποδείξει την αξιοπιστία του και να μην επαναπαυθεί στον αφορισμό – ιδιοτελή για πολλούς – ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αντίθετα, εμείς αναμένουμε την απόδειξή του».

Πηγή: iEidiseis

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter