Αντώνης Συκάρης: Aνασύρθηκε η σορός του από τα Ιμαλάϊα μετά από ένα μήνα

Αντώνης Συκάρης: Aνασύρθηκε η σορός του από τα Ιμαλάϊα  μετά από ένα μήνα

Έπειτα από έναν μήνα προσπαθειών, ανασύρθηκε η σορός του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Σύκαρη από το όρος Νταουλαγκίρι των Ιμαλαίων.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή η ορειβατική αποστολή δεν μπορούσε να περισυλλέξει τη σορό. Ωστόσο, ένα άνοιγμα του καιρού τους επέτρεψε τελικά να προσεγγίσουν στο σημείο.

Οι προσπάθειες για να ανασυρθεί η σορός του Αντώνη Σύκαρη ξεκίνησαν από τις 12 Απριλίου, την ημέρα που έγινε γνωστό πως  έφυγε από τη ζωή κατά την κατάβαση από την κορυφή του βουνού Νταουλαγκίρι.

Η ανακοίνωση για την επιτυχή προσπάθεια ανάσυρσης της σορού

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση μετά την επιτυχημένη προσπάθεια ανάσυρσης του άψυχου σώματος του Αντώνη Συκάρη, «μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri. Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Νεπάλ. Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς. Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες».<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/antonis-sykaris-soros-anasyrthike-apo-ta-imalaia”>Αντώνης Συκάρης: Μετά από ένα μήνα, ανασύρθηκε η σορός του από τα Ιμαλάϊα -Η ανακοίνωση – iefimerida.gr</a></p>

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter