Αντώνης Σύκαρης: Παραμένει στα Ιμαλάια η σορός του – Δύσκολη η ανάσυρση λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών

Αντώνης Σύκαρης: Παραμένει στα Ιμαλάια η σορός του – Δύσκολη η ανάσυρση λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών

Στα Ιμαλάια συνεχίζει να βρίσκεται η σορός του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη σχεδόν ένα μήνα από το θάνατό του καθώς δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής η περισυλλογή της λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Η επιχείρηση ανάσυρσή της έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς οι ομάδες ορειβατών που έχουν συγκροτηθεί αδυνατούν να προσεγγίσουν το σημείο, στα 7.400 μέτρα.

Οι προσπάθειες για να ανασυρθεί η σορός του Αντώνη Σύκαρη έχουν ξεκινήσει από τις 12 Απριλίου, την ημέρα που έγινε γνωστό πως ο Αντώνης Σύκαρης έφυγε από τη ζωή κατά την κατάβαση από την κορυφή του βουνού Νταουλαγκίρι.

Ο χρόνος ωστόσο, μετρά αντίστροφα καθώς σε λίγες ώρες τελειώνει το παράθυρο καιρού και θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η προσέγγιση στο σημείο από τους ορειβάτες.

Τις επόμενες ώρες μια νέα αποστολή ορειβατών – sherpas θα επιχειρήσει εκ νέου να προσεγγίσει το σημείο, όπως ανακοινώθηκε σε σχετική ανακοίνωση στα social media. «Η αποστολή των 5 Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια, χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη.

Οι 5 ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί.

Αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης του σημείου μέσα στο επόμενο 48ωρο» αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter