Αντώνης Σύκαρης: Παραμένει στα Ιμαλάια η σορός του – Δύσκολη η ανάσυρση λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών

Στα Ιμαλάια συνεχίζει να βρίσκεται η σορός του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη σχεδόν ένα μήνα από το θάνατό του καθώς δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής η περισυλλογή της λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Η επιχείρηση ανάσυρσή της έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς οι ομάδες ορειβατών που έχουν συγκροτηθεί αδυνατούν να προσεγγίσουν το σημείο, στα 7.400 μέτρα.

Οι προσπάθειες για να ανασυρθεί η σορός του Αντώνη Σύκαρη έχουν ξεκινήσει από τις 12 Απριλίου, την ημέρα που έγινε γνωστό πως ο Αντώνης Σύκαρης έφυγε από τη ζωή κατά την κατάβαση από την κορυφή του βουνού Νταουλαγκίρι.

Ο χρόνος ωστόσο, μετρά αντίστροφα καθώς σε λίγες ώρες τελειώνει το παράθυρο καιρού και θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η προσέγγιση στο σημείο από τους ορειβάτες.

Τις επόμενες ώρες μια νέα αποστολή ορειβατών – sherpas θα επιχειρήσει εκ νέου να προσεγγίσει το σημείο, όπως ανακοινώθηκε σε σχετική ανακοίνωση στα social media. «Η αποστολή των 5 Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια, χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη.

Οι 5 ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί.

Αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης του σημείου μέσα στο επόμενο 48ωρο» αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Ετικέτες