Άντριου Οικονόμου-Ένας Ελληνο-αμερικανός στην διάσωση του Τραμπ

Άντριου Οικονόμου-Ένας Ελληνο-αμερικανός στην διάσωση του Τραμπ

Κεντρικό ρόλο στην νομική ομάδα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση με την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ τέθηκε ο 69χρονος δικηγόρος, Άντριου Οικονόμου.

Ο Ελληνο-αμερικανός δικηγόρος, ο οποίος ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό, συνεργάζεται από τον περασμένο Ιούνιο το βασικό συνήγορο του Τραμπ, Τζέι Σεκούλοου, ο οποίος εκπροσωπεί τον Αμερικανό πρόεδρο στην έρευνα του ειδικού ανακριτή, Ρόμπερτ Μιούλερ.

Μετά την αποχώρηση του δικηγόρου, Τζον Ντάουντ από την νομική ομάδα του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα καλείται να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράσπιση του Αμερικανού προέδρου.

Η προαγωγή του Οικονόμου ήταν μονόδρομος καθώς αρκετοί μεγαλοδικηγόροι της Ουάσινγκτον παραιτήθηκαν από την νομική ομάδα του Τραμπ ή αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση.

Ο 69χρονος Ελληνο-αμερικανός, με ειδίκευση στην μεσαιωνική ιστορία, είναι ένας από τους ιδρυτές δικηγορικής εταιρείας στην Ατλάντα και αναλαμβάνει υποθέσεις για τις εισαγγελίες στην Τζόρτζια.

Χαρακτηρίζεται «εξαιρετικός» σε θέματα στρατηγικής και εδώ και δεκαετίες αναλαμβάνει αναλάβει πολυάριθμες πολύπλοκες έρευνες. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει επιβλητική παρουσία, η οποία θα τον βοηθήσει να συνεργαστεί με τον υπερπληθωρικό Ντόναλντ Τραμπ.

Μαζί με τον Τζέι Σεκούλοου βρέθηκαν την δεκαετία του 1980 ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την υπόθεση μίας οργάνωσης ευαγγελιστών, των «Εβραίων για τον Χριστό».

Το βιογραφικό του, όμως, δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όπως παραδέχεται και ο ίδιος. Όταν ρωτήθηκε για την δουλειά του είπε ότι συμμετέχει σε πολλές δίκες για δολοφονίες. «Βασικά αυτό είναι. Τίποτα που να προκαλεί σεισμό», ανέφερε ο Άντριου Οικονόμου. Παρόλα αυτά υποστηρίζει ότι φέρνει την μεγαλύτερη εμπειρία σε θέματα εγκληματικών κατηγοριών από τους άλλους συνηγόρους του Τραμπ.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εργάστηκε για το εισαγγελικό γραφείο της Ατλάντα και ήταν επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων. Σήμερα είναι ο βασικός σύμβουλος του Αμερικανικού Κέντρου για το Δίκαιο και την Δικαιοσύνη, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει τις θρησκευτικές και συνταγματικές ελευθερίες στις ΗΠΑ. Ο Οργανισμός είναι γνωστός για την στήριξη που παρέχει στους αγώνες των Χριστιανών.

Μετά από μία κρίση μέσης ηλικίας, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, επέστρεψε στο πανεπιστήμιο. Τελείωσε το διδακτορικό του στην μεσαιωνική Ιστορία το 2000 και είναι ο συγγραφέας ενός βιβλίου για την βυζαντινή Ρώμη και τους Έλληνες Πάπες. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter