Αντώναρος: Ακέραια ευθύνη για τις απειλές φέρουν και οι ηθικοί αυτουργοί, οι «ακροδεξιοί καθοδηγητές»

«Η ελευθερία της γνώμης δεν επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη δημοκρατία ούτε να απειλείται ούτε να εκβιάζεται», διαμηνύει με ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος επισημαίνει πως «όποιος επιδιώκει να επιβάλει τις απόψεις του σε οποιονδήποτε πολίτη είτε με απειλές είτε με εκφοβισμό βρίσκεται ασφαλώς έξω από τα πλαίσια λειτουργίας της συνταγματικής τάξης και, κατά την άποψη μου, παραβαίνει τις διατάξεις του ποινικού νόμου.»

Συνεχίζοντας, τονίζει στην ανάρτησή του: 

«Είναι θλιβερό ότι κάποιοι ακραίοι, βλέποντας ότι χάνουν την πολιτική μάχη στην οποία επένδυσαν, ενθαρρύνουν οπαδούς τους να στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές και άλλα δημόσια πρόσωπα. Δεν ομιλώ θεωρητικά. Έχουν περιέλθει στα χέρια μου τέτοια μηνύματα τα οποία θα κρίνω εγώ αν και πότε θα δημοσιοποιήσω. Και προειδοποιώ τους επώνυμους εκβιαστές ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη γι ό,τι ενδεχομένως συμβεί στους παραλήπτες των απειλών τους. Όπως ακέραια ευθύνη ως ηθικοί αυτουργοί φέρουν κι οι ακροδεξιοί καθοδηγητές τους στο πολιτικό παρασκήνιο που πρώτοι αυτοί εισήγαγαν στη χώρα τη μέθοδο του δικαστικού και νομικού εκβιασμού πολιτικών αντιπάλων τους και ακέραιων δικαστικών όταν βρέθηκαν με τη πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Εγώ και πολλοί άλλοι θα είμαστε συνεχώς παρόντες και δεν θα τους επιτρέψουμε να φέρουν στα ακροδεξιά μέτρα τους τη δημοκρατία που χτίσαμε στη μεταπολίτευση.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.