Αντώναρος: Αντί να τα βάζουμε με την Τουρκία, τα βάζουμε με τη Λιβύη

Αντώναρος: Αντί να τα βάζουμε με την Τουρκία, τα βάζουμε με τη Λιβύη

Μια εύλογη απορία έχει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος μετά τις εξελίξεις με την Τουρκία και τη συμφωνία της με τη Λιβύη.

«Εμείς ως Ελλάδα θυμώνουμε. Και δικαίως. Αλλά αντί να τα βάλουμε με την Τουρκία που επιβουλεύεται ο τι επιβουλεύεται και να της ζητήσουμε εξηγήσεις για τη συμφωνία τα βάζουμε με τη Λιβύη», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Με άλλα λόγια: Πετάμε την μπάλα στην εξέδρα για αποπροσανατολισμό των ντόπιων…ιθαγενών — αφού βέβαια δεν μπορούμε να απελάσουμε τον πρέσβη της Τουρκίας…»

Διαβάστε τι γράφει ο Ευάγγελος Αντώναρος στην ανάρτησή του στο Facebook:

«Προσπαθώ να καταλάβω αλλά δεν… Η δημοσιογραφική μου εμπειρία, η πορεία μου στη πολιτική, όσα ξέρω από διεθνές δίκαιο προφανώς δεν επαρκούν.

Μια γειτονική ισχυρή χώρα, η Τουρκία, αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και μάλιστα με έντονο, προκλητικό και ανυποχώρητο τρόπο. Βρίσκει μια χώρα με περίεργο εσωτερικό καθεστώς όπου κανείς δεν ξέρει ποιος κάνει κουμάντο, τη Λιβύη. Και υπογράφει μαζί της μια συμφωνία. Εμείς ως Ελλάδα θυμώνουμε. Και δικαίως. Αλλά αντί να τα βάλουμε με την Τουρκία που επιβουλεύεται ο τι επιβουλεύεται και να της ζητήσουμε εξηγήσεις για τη συμφωνία τα βάζουμε με τη Λιβύη. Και σαν πράξη προάσπισης των εθνικών συμφερόντων απελαύνουμε τον δύσμοιρο πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα που, κατά πιθανότητα, δεν έχει ιδέα όχι για το περιεχόμενο της συμφωνίας αλλά πιθανότατα ούτε καν για την ύπαρξη της. Με άλλα λόγια: Πετάμε την μπάλα στην εξέδρα για αποπροσανατολισμό των ντόπιων…ιθαγενών — αφού βέβαια δεν μπορούμε να απελάσουμε τον πρέσβη της Τουρκίας ( μη με ρωτήσετε γιατί — οι λόγοι είναι πολλοί κι οι περισσότεροι μη ανακοινώσιμοι). Στο μεταξύ η Τουρκία, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία πέρασε τη συμφωνία από τη Βουλή της… Ίσως έτσι να ….αποδεικνύει και έμπρακτα την έλλειψη καλής θέλησης και διάθεσης την οποία φέρεται ότι προσπάθησε να της αποσπάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με Ερντογάν.

Να δούμε τι θα πούμε ( και τι θα κάνουμε) αν ο Ερντογάν αποφασίσει να στείλει γεωτρύπανο στις περιοχές που “συνομολόγησε” με τη Λιβύη. Μάλλον τίποτε. Όπως τίποτε δεν κάναμε όταν συνέβη κάτι αντίστοιχο ανοιχτά της Κύπρου.

Αν αυτό λέγεται συγκροτημένη άσκηση εξωτερικής πολιτικής, εγώ σηκώνω ψηλά τα χέρια. Και περιμένω απλά τα χειρότερα.»

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2546122625665754

Προσπαθώ να καταλαβω αλλα δεν… Η δημοσιογραφική μου εμπειρία, η πορεία μου στη πολιτική, οσα ξερω απο διεθνες δικαιο…

Gepostet von Evangelos Antonaros am Freitag, 6. Dezember 2019

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter