Αντώναρος: Απλό το σχέδιο, όσα πήραν… πήραν οι συνταξιούχοι

Αντώναρος: Απλό το σχέδιο, όσα πήραν… πήραν οι συνταξιούχοι

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την κυνική ομολογία του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό.

Στη μακροσκελή ανάρτησή του, ο Ευάγγελος Αντώναρος στηλιτεύει τα όσα είπε στο «Βήμα» ο Αλέξης Πατέλης, σημειώνοντας ότι τα λεγόμενά του αποτελούν μύχιες σκέψεις του πρωθυπουργού.

«Το σχεδιο απλό: Οσα πήραν πήραν οι συνταξιούχοι. Κι από εδώ και πέρα ας τα βγαλουν πέρα μόνοι τους. Πως; Δεν μας νοιάζει», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Γι αυτό και καλώ όλους τους συνταξιούχους να μη παραπλανηθούν απο τα ψιχια που θα τους δωσει ο Μητσοτάκης. Να μη παραιτηθουν από τα απαράγραπτα δικαιώματα τους. Κι αν χρειασθεί να προσφύγουν ΜΑΖΙΚΑ στα δικαστηρια για να διεκδικήσουν όσα τoυς ανήκουν», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά:

ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πρωτοβουλία πολιτών

Για να μη μείνει κανείς πίσω! Εσεις τι λέτε;

Ο εν λόγω κύριος με τον βαρύγδουπο τίτλο Οικονομικός Συμβουλος του Πρωθυπουργού λέει όσα λέει μόνος του η με την επίσημη ιδιότητα του; Προφανώς το δεύτερο. Και γι αυτο ακριβώς προκαλει με όσα λέει. Αλλά και προδίδει τίς μύχιες προθέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σχεδιο απλό: Οσα πήραν πήραν οι συνταξιούχοι. Κι από εδώ και πέρα ας τα βγαλουν πέρα μόνοι τους. Πως; Δεν μας νοιάζει.

Το σχεδιο απλό: Το αποκαλύπτει το “εμπνευσμένο” δημοσίευμα της εφημερίδας Πρωτο Θεμα στο πρωτοσελιδο της:”Αναδρομικα 1,5 δις στους συνταξιουχους. Σε δυο δόσεις.” Το μηνυμα: Πάρτε τα και να είσθε και ευχαριστημένοι. Άλλα δεν έχει. Μέχρις εδω. Παρουσιάζεται ο Μητσοτάκης ως ο μεγαλος και γαλαντόμος ευεεγέτης των συνταξιουχων, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τους κοροιδεύει και τους πετσοκοβει άγρια όσα ακριβώς δικαιούνται να εισπράξουν: Πανω απο 3,5 δισ είναι αυτά που θα επρεπε τους καταβληθούν. Η κυβερνηση που τους ειχε υποσχεθει λαγούς με πετραχηλια για να τη ψηφίσουν τους δίνει καπου το 40% μόνο Αυτά έχουμε, αλλα δεν υπάρχουν, ειχε διευκρινίσει ο Υπουργός Οικονομικών.

Και το χειρότερο: Ο σύμβουλος του Πρωθυουργού που σε προηγούμενη συνεντευξη του μας είχε περιχαρώς πληροφορήσει ότι το αφεντικό του έχει γνωρίσει και τον συζυγο του ( λες κι η προσωπικη του ζωή που θέλει να κανει βουκινο ενδιαφερει οιονδήποτε) ανοιγει την πορτα για σύγκρουση των γενεων. Με προθεση φυσικά. Οι νέοι εναντίον των γερατιών.

Δεν ξερω αν ο ίδιος έχει ακόμη εν ζωή γονεις και παππουδες. Αλλα ισως οι δικοι του εχουν λύσει διαφορετικά το βιοποριστικό τους προβλημα απο τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνων της τρίτης γενιάς που ζει και τα κουτσοφέρνει βόλτα με τη συνταξη τους. Συνταξη που είναι απότοκο σκληρης δουλειάς δεκαετιών. Συνταξη που πετσόκοψαν αγρια οι κυβερνήσεις Παπανδρεου, Παπαδήμου και Σαμαρά

Αυτους τους Ελληνες κανείς δεν έχει το δικαίωμα.να τους βαλει στη γωνία. Να τους αφήσει να πεινάσουν. Να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε ανασφάλεια για το τι μελει γενέσθαι. Αυτοι οι άνθρωποι είναι που μάτωσαν για να φθάσουμε όλοι εμεις εδω, για να σπουδάσουμε, να κάνουμε καρριέρες, να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ζωή απο τους ίδιους. Αν αυτό δεν χωράει στο εμμονικό, νεοφιλελευθερο μυαλουδάκι του Μητσοτάκη, του Πατέλη και της παρεούλας τους, τόσο το χειρότερο για τους ίδιους.

Γιατί όλοι εμεις οι άλλοι δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικιας, στους δικούς μας.ανθρώπους. Πρώτον γιατί νοιαζόμαστε πραγματικά γι αυτούς. Αλλά και γιατί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει μια κοινωνία την τρίτη γενιά είναι ο πιο σίγουρος δείλτης πολιτισμού και προόδου. Αντίθετα με το νόμο της ζούγκλας και τη συνταγή Πινοσέτ που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλουν οι φωστήρες του Μαξίμου.

Γι αυτό και καλώ όλους τους συνταξιούχους να μη παραπλανηθούν απο τα ψιχια που θα τους δωσει ο Μητσοτάκης. Να μη παραιτηθουν από τα απαράγραπτα δικαιώματα τους. Κι αν χρειασθεί να προσφύγουν ΜΑΖΙΚΑ στα δικαστηρια για να διεκδικήσουν όσα τoυς ανήκουν.

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2784864271791587

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter