Αντώναρος: Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης Τσίπρα

Αντώναρος: Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης Τσίπρα

Την άποψη πως η ήταν του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλη αλλά όχι συντριπτική, εξέφρασε ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω ανάρτησής του στο Facebook. 

Την ίδια ώρα, σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε λιγότερο από τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ενώ υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης Τσίπρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής αλλά και στο ποσοστό της αποχής.

«Μερικες πρώτες διαπιστώσεις:

1. Μεγαλη (αλλά όχι συντριπτικη — όπως φαινόταν αρχικά — και σαφως αναμενόμενη) επικρατηση της ΝΔημοκρατίας και προσωπική επιτυχία του Κυριακου Μητσοτάκη που θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος πρωθυπουργός.

2. Ο Συριζα — χανοντας λιγότερο από τεσσερις μονάδες σε σύγκρισι με τις εκλογές του Σεπτ. 2015 — εγκαθιδρυεται ως ο άλλος μεγάλος πόλος του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Θεμα αμφισβητησης Τσίπρα δεν τίθεται. Προβλεψη μου: Συντομα — από τον Σεπτεμβριο — θα προχωρήσει σε προγραμματική και οργανωτική αναδιάταξη.

3. Ενισχύεται ο δικομματισμος. Αλλά το συνολικό ποσοστό των συο πρώτων κομματων ειναι κατα τη γνώμη μου συγκυριακό και πρόσκαιρο λόγώ τής πόλωσης.

4. Το Κιναλ αυξάνει τις δυνάμεις του πραγμα που σημαίνει ότι η έξοδος Βενιζέλου αν δεν το ωφλελησε τουλάχιστον δεν το έβλαψε.

5. Το κόμμα Βαρουφάκη ειναι για μένα μικρη έκπληξη και πιστεύω ότι θα εξελιχθει στον αυστηρότερο κριτή των εξελίξεων στην ευρώπη στη χώρα μας.

6. Τελος θα ειναι ευχής εργον αν τελικά ΔΕΝ μπει στη Βουλή το νεοναζοστικό μόρφωμα.

ΥΓ1. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε το τελικό ποσοστον αποχής. Αν δηλαδή το κόμμα της παραλίας όπως το λέω αναδειχθει στην ισχυρότερη δύναμη.

ΥΓ2. Ειναι αυτονόητο να διατηρήσω το δικαίωμα να αλλάξω/βελτιώσω/προσαρμόσω τις διαπιστώσεις μου καθως θα προχωρει η βραδια».

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2419070645037620

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter