Αντώναρος για Άδωνη: Φανταστείτε τι θα έκανε αν είχε πραγματική εξουσία

Αντώναρος για Άδωνη: Φανταστείτε τι θα έκανε αν είχε πραγματική εξουσία

Στην κατάπτυστη και χωρίς καμία λογική και θεσμική βάση παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Παράλληλα επισυνάπτει και άρθρο του Γ. Λακόπουλου.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου: 

Φαντασθείτε τι θα έκανε ο εν λόγω κύριος αν είχε…πραγματική εξουσία. Αυτό αρκεί. Όπως αρκεί να ξέρουμε και να διαπιστώνουμε — για μια ακόμη φορά — ποιοι τον ενθάρρυναν να φθάσει εκεί που έφθασε και ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ αφού τον διόρισαν επί (πολιτικώ) ανταλλάγματι αντιπρόεδρο του ιστορικού κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Διαβάστε επίσης: Τουλουπάκη κατά Άδωνη: Αγνοεί προκλητικά τη νομοθεσία της χώρας

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2727526590858689

Άδωνις Γεωργιάδης: Φυλακή

του Γ. Λακόπουλου

Πάρτε ένα νόμισμα και παίξτε κορώνα-γράμματα το δίλημμα: λογική ή παραφροσύνη; Αν καθίσει «λογική» πάμε παρακάτω.

Αν βάλουμε κάτω πρώτα τη λογική και μετά το νομικό σύστημα της χώρας προκύπτει ότι ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ελένη Τουλουπάκη, μόνο μια σχέση μπορεί να υπάρχει: η δουλειά της δεύτερης μπορεί να οδηγήσει στη φυλακή τον πρώτο.

Ο λόγος είναι γνωστός σε όλους. Η Τουλουπάκη είναι εισαγγελέας Διαφθοράς, αρμόδια κατά τον νόμο να ερευνά υποθέσεις για διακίνηση μαύρου χρήματος και τα τοιαύτα. Με οποιαδήποτε αφορμή: από μια καταγγελία μέχρι ένα δημοσίευμα.

Η κυρία υποχρεούται να αναζητά τεκμήρια για κάθε καταγγελία που εμπίπτει στην αρμοδιότητά της. Αν δεν τα βρει βάζει την υπόθεση στο αρχείο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αν από την έρευνα προκύψει ότι, κατά την κρίση της, μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο η σχετική κατηγορία πακετάρει τον μουστερή για τη συνέχεια.

Από εκεί και πέρα ο Θεός, η ψυχή του και ο δικηγόρος του, ώστε στη δίκη να προκύψει η αθωότητά του.

Έτσι δουλεύει το σύστημα Δικαιοσύνης σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τον οποίο ανήκει και η Ελλάδα- πλην εξαιρέσεων.

Με αυτό το σύστημα έφτασαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς καταγγελίες και λοιπές ενδείξεις -πριν καν οριστεί επικεφαλής η Τουλουπάκη -για εμπλοκή δέκα πολιτικών στο ωραίο σπορ της δωροδοκίας που ασκούσε εν Ελλάδι η Νοβάρτις.

Η Τουλουπάκη με τους βοηθούς της έφαγε τον κόσμο. Για εφτά από τους δέκα δεν βρήκε στοιχεία που να δικαιολογούν δικαστική συνέχεια και αρχειοθέτησε τους φακέλους τους.

Ότι τα ονόματα τους βγήκαν στον αέρα δεν ευθύνεται η ίδια, αλλά όσοι ψήφισαν το σχετικό νόμο να στέλνονται οι υποθέσεις στη Βουλή.

Για έναν είναι πεπεισμένη ότι διέπραξε το αδίκημα της δωροδοκίας και τον παρέπεμπε στα περαιτέρω. Δυο περιπτώσεις είναι υπό έρευνα.

Ότι άντεξε στην ελεεινή επίθεση εκφοβισμού και λάσπης που δέχθηκε από τους ερευνώμενους την καθιστά ηρωίδα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Εν πάση περίπτωση άντεξε με την υποστήριξη των δικαστικών οργάνων και συνεχίζει την έρευνα.

Εδώ αρχίζει η τρέλα: κάποιος ανακάλυψε ότι η Τουλουπάκη «πρέπει να μπει φυλακή γιατί παραβίασε το Σύνταγμα» – με τη δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου.

Δεν είναι κάποιος νομομαθής που θέτει έστω ένα νομικό ζήτημα. Είναι ο μόνος που δεν θα έπρεπε να μιλάει: πρώτα γιατί είναι υπουργός και πρέπει να σέβεται τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

Δεύτερο, γιατί είναι ένας από τους δυο για τους οποίους συνεχίζεται ακόμη η έρευνα της Τουλουπάκη για τη Νοβάρτις. Αυτό λένε τα χαρτιά, η δικαστική τάξη, οι νόμοι, οι κανονισμοί και τα γεγονότα.

Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης αυτοδιορίσθηκε συνταγματολόγος και αποφάνθηκε ότι η Τουλουπάκη πρέπει να φυλακιστεί. Αν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης ή Δημόσιας Τάξης ενδεχομένως θα διέτασσε και τη σύλληψη της.

Εδώ βρίσκεται η παραβίαση της λογικής. Αυτός που θεωρητικά κινδυνεύει με φυλακή, αποφαίνεται να φυλακιστεί αυτή που, θεωρητικά πάλι, μπορεί να τον στείλει μέσα.

Το θέμα θα ήταν για γέλια, αν δεν μιλούσαμε για θεσμούς και νόμους.

Το ερώτημα πλέον είναι αν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι αρμοδιότητα να στέλνει κάποιον στη φυλακή- μετά από δίκη- έχει η Τουλουπάκη ή ο Άδωνις.

Με άλλα λόγια αν τάσσεται υπέρ του υπουργού του που αυθαιρετεί ή υπέρ της εισαγγελέως που κάνει τη δουλειά της.

Θα το δούμε στον ανασχηματισμό. Που μάλλον θα προηγηθεί του πορίσματος της Εισαγγελίας για τον Γεωργιάδη.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter