Αντώναρος για Eurogroup: Οι σκληροί της Ευρώπης πέτυχαν στα κοντόφθαλμα σχέδιά τους

Αντώναρος για Eurogroup: Οι σκληροί της Ευρώπης πέτυχαν στα κοντόφθαλμα σχέδιά τους

«Δεν πρέπει να αποκρύψουμε ότι οι σκληροί της Ευρώπης πέτυχαν για μια ακόμη φορά στα κοντόφθαλμα σχέδια τους», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζοντας την χθεσινή απόφαση του Eurogroup για τα ευρωπαϊκά μέτρα κατά της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης. 

Αναφερόμενος στο συνολικό ποσό το χαρακτηρίζει στην ουσία ανεπαρκές για το μέγεθος της κρίσης, ποσά που δεν επαρκούν ούτε καν για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα εκείνων που έχασαν τη δουλειά τους και όσων θα χάνουν σταδιακά τις εργασίες τους.

Διαβάστε το σχόλιό του: 

«Η συμφωνία που επισφραγίσθηκε με χειροκροτήματα συνολικού ύψους 500 δισ ευρώ για ολόκληρη την ευρωζώνη κάθε άλλο παρά επαρκής είναι. Ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι η Γερμανία σκοπεύει, αγνοώντας τις συνταγματικές της δεσμεύσεις, να δανεισθεί “σε πρώτη φάση” 360 δισ ευρώ. Όσο για την περίφημη μόχλευση που χρησιμοποιείται συχνά ως γλειφιτζούρι, ας την ξεχάσουμε. Σπάνια πραγματοποιείται στην έκταση που την προβλέπουν.

Τα χρήματα αυτά μπορεί να φαίνονται πολλά ως απόλυτος αριθμός. Αλλά δεν είναι ό,τι χρειάζεται για το μέγεθος της κρίσης που μόλις έχουμε αρχίσει να καταγράφουμε. Δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη. Κι αυτά τα ποσά δεν επαρκούν ούτε για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα όσων έχασαν κι όσων πολλών θα χάνουν σταδιακά τις δουλειές τους. Για παράδειγμα: Στην Ελλάδα μιλάμε για 90.000 νέους ανέργους. Πρόκειται για την πρώτη δόση γιατί πολλές μικρές επιχειρήσεις θα καταρρεύσουν τους επόμενους δυο μήνες και στον τουρισμό ( που δεν θα υπάρξει φέτος) θα μείνουν χωρίς δουλειά εκατοντάδες χιλιάδες. Για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Όπως δεν πρέπει να αποκρύψουμε ότι οι σκληροί της Ευρώπης πέτυχαν για μια ακόμη φορά στα κοντόφθαλμα σχέδια τους.

ΥΓ. Επίσης το μεγαλύτερο τμήμα αυτών των ποσών θα κατευθυνθεί σε ιατρικές ανάγκες και στους τομείς υγείας ( χωρίς όρους). Αυτό τι σημαίνει; Κατά τη γνώμη μου ότι οι κυβερνήσεις περιμένουν συνέχιση επί μακρόν η επανάληψη της πανδημίας.»

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2661211440823538

Η συμφωνία που επισφραγίσθηκε με χειροκροτήματα συνολικου υψους 500 δισ ευρώ για ολόκληρη την ευρωζώνη καθε άλλο παρα…

Gepostet von Evangelos Antonaros am Donnerstag, 9. April 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter