Αντώναρος για Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Έχει την ψευδαίσθηση ότι η αναφορά στην Κύπρο θα βλάψει την αποκλιμάκωση

Αντώναρος για Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Έχει την ψευδαίσθηση ότι η αναφορά στην Κύπρο θα βλάψει την αποκλιμάκωση

«Είναι πρωτοφανές. Αλλά: Όποιος Έλληνας πρωθυπουργός δεν αναφέρει τη λέξη “Κύπρος” , και η παράλειψη είναι φυσικά εσκεμμένη, σε παρεμβάσεις του σε διεθνές επίπεδο όπως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δεν αντιλαμβάνεται κάτι απλό. Ότι εκεί, στην Κύπρο, δοκιμάζονται διαχρονικά οι αντοχές του Ελληνισμού απέναντι σε μια ολοένα και πιο προκλητική Τουρκία». Πολύ σκληρή κριτική άσκησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος στην ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ και σε όσα δεν είπε για την Κύπρο.  

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση-παρέμβαση του Ευ. Αντώναρου στο facebook: 

»Είναι πρωτοφανές. Αλλά: Οποιος Έλληνας πρωθυπουργός δεν αναφέρει τη λέξη “Κύπρος” , και η παράλειψη ειναι φυσικά εσκεμμένη, σε παρεμβάσεις του σε διεθνές επίπεδο όπως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δεν αντιλαμβάνεται κάτι απλό. Ότι εκεί, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, δοκιμάζονται διαχρονικά οι αντοχές του Ελληνισμού απέναντι σε μια ολοένα και πιο προκλητική Τουρκία.

Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ: Κάποιοι σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτακη, μετακλητοί και μη, βγάζουν φλίκταινες στο άκουσμα της Κύπρου. Κι ο ίδιος νομίζει η μάλλον έχει τη ψευδαίσθηση ότι η αναφορά στη Κυπριακή Δημοκρατία (που η Τουρκία ΔΕΝ αναγνωρίζει) θα βλάψει την αποκλιμάκωση. Άρα αποφεύγει συνειδητά το θέμα. Αλλά συμβαινει ακριβώς το αντίθετο: Η μη αναφορά αποθρασύνει την Άγκυρα.

Πριν 16 χρόνια, τέλη Μαρτίου 2004, ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στο Bürgenstock αντιμέτωπος με φοβερές πιέσεις απο τις περισσότερες πλευρές για να δεχθεί το σχέδιο Ανάν. Και δεν υπέκυψε. Κι ας ηταν μόλις 2 εβδομάδων πρωθυπουργός. Δεν άφησε μόνη της την Κύπρο και τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Για να μη ξεχνάμε πως κερδίζονται οι εθνικές μάχες.»

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2810137992597548

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter