Αντώναρος για νέα μέτρα με αιχμές προς ΝΔ: Ο μέσος πολίτης θα δει πιο πολλά λεφτά στην τσέπη

Αντώναρος για νέα μέτρα με αιχμές προς ΝΔ: Ο μέσος πολίτης θα δει πιο πολλά λεφτά στην τσέπη

Το αλαλούμ που έχουν προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και στα ΜΜΕ που την στηρίζουν οι εξαγγελίες και τα νέα μόνιμα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυτηριάζει με δύο αναρτήσεις του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Αφορμή ήταν και η αμηχανία που κυριάρχησε αρχικά τόσο στη ΝΔ όσο και στον φιλικό της Τύπο* που άλλοι έλεγαν πως ο Αλέξης Τσίπρας ξέχασε τη μεσαία τάξη(!) και άλλοι ότι ο Τσίπρας θυμήθηκε… το πρόγραμμα της ΝΔ για την μεσαία τάξη(!)

«Τώρα πως η μείωση του ΦΠΑ, και μάλιστα σε βασικά είδη κι υπηρεσίες, δεν αφορά δήθεν τη μεσαία τάξη (όπως ισχυρίζονται κάποιοι φωστήρες) μόνο ένας Θεός ξέρει!», αναφέρει με σκωπτικό ύφος ο κ. Αντώναρος.

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2373717979572887

Νωρίτερα σε μία άλλη ανάρτηση ο Ευάγγελος Αντώναρος επισημαίνει πως ο μέσος πολίτης ωφελείται από όλα αυτά που ανακοινώθηκαν, καθώς μένουν πιο πολλά ευρώ στην τσέπη. Σημειώνει μάλιστα πως «αν αυτό είναι λαϊκισμός, ας αφήσουμε τον λαό να κρίνει αν έχει εφαρμογή στην περίπτωση αυτή η αφόρητη λέξη που έχει γίνει καραμέλα στο στόμα όσων δεν μπορούν να πιάσουν τον σφυγμό του κόσμου.»

Ο Ευάγγελος Αντώναρος επισυνάπτει και άλλη ανάρτηση της οικονομολόγου Κατερίνας Πάντα η οποία αναφέρει:

«Σπάει άμεσα τον «γύψο» της λιτότητας και των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5% σε ελαφρύτερα 2,5% του ΑΕΠ και διαμορφώνει συνθήκες ριζικής ανατροπής των οικονομικών και πολιτικών δεδομένων.»

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

«Έχει μεγάλη σημασία να βλέπει κανείς τα μεγάλα θέματα σφαιρικά και συνολικά. Άλλωστε ο μέσος πολίτης που ωφελείται από όλα αυτά που ανακοινώθηκαν το αντιλαμβάνεται. Θα διαπιστώσει ότι θα του μένουν περισσότερα ευρώ στη τσέπη και συνεπώς θα έχει τη δυνατότητα να κάνει πράγματα, περιορισμένα έστω για την ώρα, που μέχρι τώρα δεν μπορούσε να κάνει. Τώρα αν αυτό είναι λαϊκισμός — ας αφήσουμε τον λαό να κρίνει αν έχει εφαρμογή στην περίπτωση αυτή η αφόρητη λέξη που έχει γίνει καραμέλα στο στόμα όσων δεν μπορούν να πιάσουν τον σφυγμό του κόσμου.

Κατερίνα Πάντα

Για όσους θέλουν να δουν την μεγάλη εικόνα όσων ανακοινώθηκαν χθες & να μη σταθούν μόνο στις επιμέρους παροχές της εξαγγελίας πρέπει να αντιληφθούν ότι:

Σπάει άμεσα τον «γύψο» της λιτότητας και των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5% σε ελαφρύτερα 2,5% του ΑΕΠ και διαμορφώνει συνθήκες ριζικής ανατροπής των οικονομικών και πολιτικών δεδομένων.

Προσωπικά έτσι το είδα άμεσα χθες μετά την ανακοίνωση του.

Το 1% του ΑΕΠ μείον, σημαίνει 1,9 δις περίπου λιγότερα ετήσια δημοσιονομικά μέτρα που ΔΕΝ αφαιρούνται από την οικονομία, αντίθετα, συντριπτικό τους μέρος αποδίδεται προκαταβολικά σε κοινωνικές παροχές, μειώσεις φόρων, αναπτυξιακά προγράμματα ετησίως, συνολικής αξίας 5,5 δις σε 3 χρόνια.

Που ξανα-σημαίνει ότι ως μόνιμα, θα προστίθενται ετησίως & θα αυξάνουν, με αντίστοιχο προστιθέμενο όφελος στην ανάπτυξη.

Μια αβαθής οικονομία σαν την δική μας θα αισθανθεί τα οφέλη γρήγορα δίνοντας επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη.

Εκεί στόχευε η από καιρό δημιουργία “μαξιλαριού”, ως εγγύηση όχι μόνο δανεισμού αλλά και ελάφρυνσης των δημοσιονομικών προσαρμογών.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι κοντόφθαλμος λαικιστής όποιος τις χαρακτηρίζει απλώς προεκλογικές παροχές.

Είναι ένα ολόκληρο οικονομικό πρόγραμμα που απλώνεται σε βάθος χρόνου.»

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2373687306242621

Εχει μεγαλη σημασία να βλεπει κανείς τα μεγάλα θεματα σφαιρικα και συνολικα. Αλλωστε ο μεσος πολίτης που ωφελειται απο…

Gepostet von Evangelos Antonaros am Mittwoch, 8. Mai 2019

*«Άρον άρον προεκλογικές παροχές Τσίπρα για συντάξεις, ΦΠΑ -Ξέχασε τη μεσαία τάξη», έγραφε νωρίτερα μεταξύ άλλων-  και η iefimerida:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter