Αντώναρος για το Πολυτεχνείο: Η ελευθερία κι η δημοκρατία είναι έννοιες απόλυτες και ξεκάθαρες

Αντώναρος για το Πολυτεχνείο: Η ελευθερία κι η δημοκρατία είναι έννοιες απόλυτες και ξεκάθαρες

Μια σαφή ανάρτηση με σαφές περιεχόμενο έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου. 

«Πέσανε, είναι η αλήθεια, πολλές μάσκες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας:

«Γιατί λίγοι τολμησαν, αποφάσισαν — όπως θέλετε πέστε το — να διατυπώσουν κάτι απλό, τετριμμένο ίσως, διαχρονικά ισχυρό πάντως. Η ελευθερία κι η δημοκρατία είναι έννοιες απόλυτες. Ξεκάθαρες. Ούτε πολλές ερμηνείες χρειαζονται, ούτε αναστολές επιδέχονται, ούτε αστερίσκους επιτρέπουν.»

Διαβάστε την ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου: 

Χαιρομαι για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Χαίρομαι γιατι δίνει την ευκαιρία σε πολλούς αν όχι σε όλους να “προδώσουν” με τα λόγια και τις πράξεις τοτς τι σκέφτονται, ποιοι είναι, που πραγματικά ανήκουν. Πέσανε, είναι η αλήθεια, πολλές μάσκες.

Γιατί λίγοι τολμησαν, αποφάσισαν — όπως θέλετε πέστε το — να διατυπώσουν κάτι απλό, τετριμμένο ίσως, διαχρονικά ισχυρό πάντως. Η ελευθερία κι η δημοκρατία ειναί εννοιες απόλυτες. Ξεκάθαρες. Ούτε πολλές ερμηνείες χρειαζονται, ούτε αναστολές επιδέχονται, ούτε αστερίσκους επιτρέπουν. Με οποιαδήποτε πρόφαση. Γι αυτό και η υπεράσπιση τους συχνά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται τόλμη, αποφασιστικότητα, αυτοθυσία. Οχι μόνο απέναντι σ’ εκείνους που τις απειλούν άμεσα και απροσχημάτιστα. Αλλά κι απέναντι στους πολλούς που σιωπούν, είτε απο φόβο είτε απο ωχαδελφισμό και γίνονται έτσι “σιωπηροί συνένοχοι”.

Αυτο για μένα είναι το νόημα της μέρας φου Πολυτεχνείου. Ευχη μου: Να είμαστε υγιείς να τη γιορτάσουμε και του χρόνου. Ο καθένας με τον τρόπο του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter