Αντώναρος: «Κανένας υπουργός δεν έχει δουλειά να δίνει οδηγίες για το πως πρέπει να γράφονται τα σχολικά βιβλία»

Τη δική του άποψη για τις προτάσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναφορικά με τις αλλαγές που «ευαγγελίζεται» στο βιβλίο της Ιστορίας, κατέθεσε και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αντώναρος επεσήμανε πως «κανείς πολιτικός και φυσικά κανένας υπουργός δεν έχει δουλειά να γράφει η να δίνει οδηγίες για το πως πρέπει να γράφονται τα σχολικά βιβλία».

Συγκεκριμένα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Κανεις πολιτικός, όπου κι αν ανήκει, και φυσικά κανένας υπουργός δεν έχει δουλεια να γράφει η να δίνει οδηγίες για το πως πρέπει να γραφονται τα σχολικά βιβλία.

Είτε πρόκειται για ιστορια είτε μαθηματικά είτε για βιολογία. Γιατί σε λίγο μπορεί κάποιοι -- όπως έγινε απόπειρα και στην Τουρκία -- να αμφισβητήσουν και τον Δαρβίνο. Η να θελήσουν να μας πείσουν ότι η γη είναι επίπεδη.

Η σύγχρονη παιδεία επιβάλλεται να έχει στόχο -- πέρα απο την παροχή γνώσεων -- να μάθει στους νεους ανθρώπους να σκέφτονται αναλυτικά, συνθετικά και αυτόνομα. Οχι να παπαγαλίζουν και να αποστηθίζουν πράγματα απο ένα και μοναδικό εγχειρίδιο. Σε όλα τα σύγχρονα σχολικά συστήματα το κάθε σχολείο η/ και ο κάθε δασκαλος/καθηγητής έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα απο περοσσότερα διαθέσιμα βιβλία/εγχειρίδια. Σε μας εδώ φοβόμαστε την "απόκλιση" -- είτε προς τη μια είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Γι αυτό.και υστερούμε δραματικά σε όσα ανέφερα πιο πάνω».

Κανεις πολιτικός, όπου κι αν ανήκει, και φυσικά κανένας υπουργός δεν έχει δουλεια να γράφει η να δίνει οδηγίες για το...

Gepostet von Evangelos Antonaros am Freitag, 6. September 2019
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.