Αντώναρος: Μεγάλο ταρατατζούμ για την εγκατάσταση 50 κλινών ΜΕΘ αλλά πόσες λειτουργούν;

Αντώναρος: Μεγάλο ταρατατζούμ για την εγκατάσταση 50 κλινών ΜΕΘ αλλά πόσες λειτουργούν;

«Θετική η προσφορά της Βουλής των Ελλήνων» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος σχετικά με τα εγκαίνια 50 κλινών ΜΕΘ από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, μετά την πρώτη εντύπωση υπάρχουν τα πολλά «αλλά»…

  • Υπάρχουν γιατροί;
  • Υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες; 
  • Πόσα κρεβάτια που υπάρχουν μπορεί να λειτουργήσουν;

Αν υπολογίσεις όλους αυτούς τους παράγοντες, η εικόνα αλλάζει…

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Μεγάλο ταρατατζούμ για την εγκατάσταση 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία. Δεν λέω. Θετική η προσφορά της Βουλής των Ελλήνων στην κοινή προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοιου.

Αλλά μην μας δουλεύουν πάλι — με τα γνωστά επικοινωνιακά τρικ.

Αντιγράφω λοιπόν μηνυμα που μου έστειλε σήμερα το πρωί πολύ έμπειρος γιατρός εντατικολόγος που εργάζεται σε ενα απο τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας στην Αθήνα:

“Εγκαινίασαν 50 κρεββάτια μιας ΜΕΘ προκάτ, με δανεικούς γιατρούς από άλλα νοσοκομεία εκ των οποίων εντατικολόγοι είναι μόνο 4. Οι άλλοι ειναι “αχρηστοι” διότι δεν έχουν την απαραίτητη σχετική εκπαίδευση. Αρα θα λειτουργήσουν μόνο τέσσερα (!) κρεββάτια. Οι διορισμοί που αναμένονται καλα Χριστούγεννα, ακόμα κι αν τρέχουν με χιλια…Αλλά κι εκεί πρόβλημα θα υπάρξει διότι τόσοι έτοιμοι εντατικολόγοι στην αγορά δεν υπάρχουν πλέον. Μια κρίσιμη μαζα έχει φύγει για το εξωτερικό και δεν προβλέπεται να επιστρέψει άμεσα με 1.200 ευρώ τον μήνα μισθό! Οι ανειδικευτοι επιμελητές ΜΕΘ θέλουν τουλάχιστον ένα χρόνο για να σταθούν στα πόδια τους σε συνθήκες ασθενών COVID-19. Αντιστοίχως τα πράγματα σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού είναι τρις χειρότερα διότι εκεί το βάθος τη ανεπάρκειας ειναι απύθμενο. Δεν θα σταθω σε άλλες ανεπάρκειες του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Π.χ. Ο αξονικός και ο αναισθησιολόγος είναι πολύ μακριά σε άλλο κτίριο κλπ. Το κρίσιμο ερώτημα όμως για μένα παραμένει: Γιατί άφησαν να χαθεί ο κρίσιμος χρόνος του καλοκαιριού; Η θνητότητα αυτή τη φορά πλησιάζει το 40%. Γιατί άραγε; Τα πολυανθεκτικά οργιάζουν στις ΜΕΘ και δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στούς ασθενείς. Η επίπτωση των πολυνθεκτικών είναι δείκτης ποιότητας φροντίδας των νοσηλευομένν. Αυτό, νομίζω, τα λέει όλα.”

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω ο,τιδήποτε απο την πλευρά μου.»

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2831117150499632

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter