Αντώναρος: Τι ακριβώς εννοεί ο Μητσοτάκης με τις «εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο»

Αντώναρος: Τι ακριβώς εννοεί ο Μητσοτάκης με τις «εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο»

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Αντώναρος προσπαθεί να «αποκωδικοποιήσει» την ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο» αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία την 8η Ιουλίου.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Καραμανλή, γράφει τις διαπιστώσεις του από την προαναγγελία του προέδρου της ΝΔ αναφέροντας χαρακτηριστικά πως από αυτές τις δηλώσεις φαίνεται πως στην Πειραιώς «βγάζουν ένα μικρο-εκνευρισμό» ενώ σχολιάζει ότι «τέτοιες δημόσιες δηλώσεις επιδρούν μερικές φορές αντίστροφα στην ψυχολογία των πολλών που δεν τους αρέσει να βρίσκονται μπροστά σε “εκβιαστικά διλήμματα”»

Αναλυτικά ο κ. Αντώναρος γράφει:

«Έχει μεγάλο — πολιτικό — ενδιαφέρον η προ-αναγγελία του Κυριακου Μητσοτάκη πως “αν δεν έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατια, θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο.” Κσι το λέω σοβαρά. Ούτε ειρωνικά. Ούτε απαξιωτικα.

Διαπίστωση πρώτη: Αν η ΝΔ δεν φθάσει στην αυτοδυναμία (και δεν μπορέσει η δεν θελήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού η να κυβερνήσει με ανοχή καποιου κόμματος), τότε οντως το πιθανότερο είναι να πάμε για νέες εκλογές μεσοκαλόκαιρο.

Διαπίστωση δευτέρη: Η προ-αναγγελία Μητσοτάκη προδίδει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι στη ΝΔ δεν θεωρούν ότι έχουν την αυτοδυναίμα (παρά τις μετρησεις στπ τσεαπκι τους) και βγάζουν ένα μικρο-εκνευρισμό. Δευτερον: θέλουν να ευαισθητοποιήσουν πολλούς ψηφόοφορυςι που ίσως προτιμήσουν να πάνε σε διακοπές στη θάλασσα. Μόνο που τέτοιες δημόσιες δηλώσεις επιδρούν μερικές φορές αντίστροφα στην ψυχολογια των πολλών που δέν τους αρέσει να βρίσκονται μπροστά σε “εκβιαστικά διλημματα “.

Διαπίστωση τριτη: Αν η χωρα πάει σε επαναληπτικές εκλογές αυγουστιατικα χωρις να εχει σχηματισθεί κυβερνηση (όπως κα θα συμβεί) , οι καλοκαιρινές εκλογές θα γίνουν υποχρεωτικά με την απλή αναλογική. Και κατα πάσαν πιθανότητα — και οι επόμενες. Αφου βέβαια η κυβερνηση συνασπισμού που θα σχηματισθει δεν θα έχει την απαιτουμενη πλειοψηφία για να αλλάξει αμεσα τον εκλογικό νόμο.

Ισως αυτό να ήθελε να πει τελικά ο Μητσοτάκης».

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2410200585924626

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter