Αντώναρος: Υπάρχουν «βοθρολύματα» στη ΝΔ – Τι είπε για Τσίπρα

Αντώναρος: Υπάρχουν «βοθρολύματα» στη ΝΔ – Τι είπε για Τσίπρα

Υπάρχουν άνθρωποι εντός της ΚΟ της ΝΔ «… που δυσανασχετούν και είναι εγκλωβισμένοι» και που τους ενοχλούν τα «βοθρολύματα» που υπάρχουν στην παράταξη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Η ΝΔ είναι κεντροδεξιά παράταξη, όχι υπερδεξιά

«Πιστεύω σε μια ΝΔ, σε μια κεντροδεξιά παράταξη στην οποία έχω ενταθεί επίσης με δίκη μου απόφαση εδώ και 40 χρόνια, η οποία είναι εκείνη την οποία περιέγραψε όχι ο Κώστας Καραμανλής, (αλλά) ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» ανέφερε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αξίες οι οποίες είναι διαχρονικές», όπως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός που «δεν αμφισβητείται αυτή τη στιγμή», αλλά και η εθνική συμφιλίωση, ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και η κοινωνική σύγκλιση, που «ορισμένοι δείχνουν να αμφισβητούν».

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν η σημερινή ΝΔ έχει σχέση με τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Αντώναρος σημείωσε πως «η σημερινή ΝΔ έχει ξεφύγει σε δύο βασικούς τομείς» και συγκεκριμένα αναφέρθηκε «στην τάση προς την υπερδεξιά» και στις «αντιλήψεις για την οικονομία που είναι αγκαλιά με τον νεοφιλελευθερισμό». «Εγώ με αυτή τη ΝΔ δε θέλω να έχω καμία σχέση», σημείωσε επίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «και πάρα πολλοί πολίτες οι οποίοι ανήκουν σε αυτόν τον χώρο, αλλά και άλλοι πολίτες που είναι κομματικά ανένταχτοι και κοιτάνε που θα πάνε, δε θα έρθουν να ψηφίσουν τη ΝΔ».

«Δομημένη η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ – Δεν ήταν παροχολογία»

Σχετικά με τον ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην οποία παρευρέθηκε ο κ. Αντώναρος την χαρακτήρισε δομημένη. Όπως ανέφερε τα πρώτα 2/3 της ομιλίας αφορούσαν το σχέδιο της κυβέρνησης για την «επόμενη μέρα» και το «πού θέλουν να πάνε την χώρα και κυρίως πώς», εκφράζοντας την άποψη πως είναι ικανοποιητικό «επειδή υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας», σημειώνοντας ωστόσο πως θα ήθελε «να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι δράσεις προς εκείνες τις ομάδες που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και οι οποίες δεν έχουν καμία δυνατότητα να κερδίσουν με τη δουλειά τους ένα ευρώ παραπάνω». Ανέφερε επίσης, πως στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του πρωθυπουργού «κατέγραψα τις προθέσεις του για νομοθέτηση διαφόρων μέτρων μέσα στο 2018» και «περιμένω, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, να τα δούμε να εφαρμόζονται στην πράξη».

Τέλος, απέρριψε τον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης πως οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ συνιστούν παροχολογία. «Παροχολογία είναι περισσότερο υποσχέσεις και λιγότερο συγκεκριμένα μέτρα», σημείωσε και επισήμανε εν προκειμένω πως τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία «θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση τα έχει κοστολογήσει σωστά».

«Γενικά αποδεκτή η συμφωνία των Πρεσπών»

Για το Μακεδονικό, χαρακτήρισε το πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών «γενικά αποδεκτό», ανέφερε πως αντιλαμβάνεται πλήρως τις επιφυλάξεις που εκφράζουν πολίτες, κυρίως της βόρειας Ελλάδας και τόνισε πως «πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η γειτονική χώρα θα εφαρμόσει όλα εκείνα τα οποία έχει δεσμευτεί να κάνει στα πλαίσια της προκαταρκτικής συμφωνίας που υπογράφηκε».

Πηγή: stokokkino.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter