Αντώνης Ρέλλας: Ο Κυμπουρόπουλος δεν είναι σύμβολο, είναι άνθρωπος που μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο

Με μια ανάρτηση στο Facebook ο Αντώνης Ρέλλας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής που δεν εξελέγη - με τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τη σαρωτική νίκη του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. και βάζει τα πράγματα στη θέση τους ως προς την αναπηρία ως «συμβολισμό».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του κυρίου Ρέλλα: Οφείλω να ευχαριστήσω πρώτα τους ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ, που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να δώσω, μαζί με την ομάδα μου, έναν όμορφο αγώνα για όλα όσα εδώ και χρόνια υπερασπίζομαι και διεκδικώ. Στις συζητήσεις μου με τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχε συχνά συναντίληψη αλλά και διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα ή ακόμα και πλήρη διάσταση απόψεων. 

Είμαι όμως ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να κάνω όλες αυτές τις συζητήσεις, γιατί αυτές με ενέπνεαν, με γέμιζαν ενέργεια, μου υπενθύμιζαν κάθε λεπτό από πού προέρχομαι και για ποιους/ες αγωνίζομαι, με ωθούσαν να δίνω τη μάχη κάθε μέρα. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν. 

Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον καθένα και την καθεμιά από τις/τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που άκουσαν τις θέσεις μας για την αναπηρία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενίσχυσαν τη φωνή μας στηρίζοντας στο πρόσωπο το δικό μου και των συνανάπηρων συνυποψηφίων μου, όλους όσοι δίνουμε τη μάχη για την εμπέδωση του κοινωνικού μοντέλου για την αναπηρία στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 

Θέλω να συγχαρώ τη νέα ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να ευχηθώ σε όλους/ες τους/τις ευρωβουλευτές/τριες της, δύναμη στο έργο που έχουν μπροστά τους. Με όλες μου τις δυνάμεις, θα υποστηρίξω πρωτοβουλίες της ευρωομάδας και δράσεις που θα αναλάβει το ευρωκοινοβούλιο για τα ζητήματα αναπηρίας και όχι μόνο.

 Και αν και το εκλογικό αποτέλεσμα σαφώς δε μας ικανοποιεί και δε μας αξίζει, οφείλω να αναγνωρίσω ότι η σαρωτική νίκη του συνανάπηρου, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, δημιουργεί περιθώρια ελπίδας για πολιτική εκπροσώπηση της πολυπληθούς κοινωνικής ομάδας των αναπήρων. Γιατί εμείς τον Στέλιο δεν τον αντιλαμβανόμαστε ως σύμβολο, αλλά ως άνθρωπο που έχει την ικανότητα να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να διεκδικήσει -με τη δύναμη που του δίνει η πρωτιά του!- τη μετατόπιση της αντίληψης και πολιτικής του κόμματος, με το οποίο εξελέγη, στα ζητήματα αναπηρίας.

27/5/2019 Οφείλω να ευχαριστήσω πρώτα τους ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ, που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να...

Gepostet von Antonios Rellas am Montag, 27. Mai 2019
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.