Αντώνης Σαμαράς: Από λύκος, Ζήκος

Αντώνης Σαμαράς: Από λύκος, Ζήκος

Ξεκίνησε εδώ και χρόνια με φονική μακεδονική σάρισα και τώρα θα καταλήξει με ιαματικό νερό Σάριζα; Διότι εκεί πάει το πράγμα, όπως λένε οι πληροφορίες. Θα επικαλεστεί ασθένεια για να μην πάει στις «φιλοσκοπιανές» ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ο Σαμαράς με χλαμύδα και κράνος – για τη Μακεδονία. Ο Σαμαράς με χαμόγελο εθνικής αποφασιστικότητας στα εμπύρετα συλλαλητήρια – για τη Μακεδονία. Ο Σαμαράς ορθοστατών στην πατριωτική λειτουργία με τον Αδωνη, τον Πλεύρη, τον Βορίδη, τη Λουκά και πλείστους όσους παπάδες – για τη Μακεδονία. Ο Σαμαράς ανταγωνίζεται τον Μιχαλολιάκο σε εθνικό πάθος – για τη Μακεδονία. Ο Σαμαράς ανατρέπει την κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη – για τη Μακεδονία. Ο Σαμαράς ιδρύει κόμμα έμπλεο πατριωτισμού – για τη Μακεδονία. Ο Σαμαράς εν γένει έχει χτίσει όνομα, δόξα, φιλίες, μνημόνια, καριέρα με τη Μακεδονία. Ή, αν θέλετε, για τη Μακεδονία. Τη μία και ελληνική. Για τη Μακεδονία μας, Ελλάδα μας γενναία, σκληρά θα πολεμήσουμε τον κάθε επιδρομέα, όπως λέει το γνωστό εμβατήριο.

Και τώρα; Ποιον επιδρομέα να καταγγείλει; Ποιον άπατρι να πάει αίμα; Που ο εχθρός είναι εντός των πυλών; Εκείνοι που τσαλαπατούσαν στο πρόσταγμά του τη συμφωνία των Πρεσπών –και μαζί τσαλαπατούσαν και τους εθνικούς μειοδότες που την υπέγραψαν– τώρα να την εξυμνούν; Και να την εφαρμόζουν απαρεγκλίτως; Και να στηρίζουν τη Βόρεια Μακεδονία (ανατριχιάζει κάθε πατριώτης) στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη; Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ο Παύλος Μελάς του εικοστού πρώτου αιώνα, πώς να αντιδράσει, πώς να ξεπεράσει το σοκ και το δέος που τον έχουν καταλάβει; Ξεκίνησε εδώ και χρόνια με φονική μακεδονική σάρισα και τώρα θα καταλήξει με ιαματικό νερό Σάριζα; Διότι εκεί πάει το πράγμα, όπως λένε οι πληροφορίες. Θα επικαλεστεί ασθένεια για να μην πάει στις «φιλοσκοπιανές» ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Από τη ΝΔ! Η μια για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας. Η δεύτερη για τις οικονομικές σχέσεις μαζί της. Και η τρίτη για την περιφρούρηση του FIR της από την ελληνική πολεμική αεροπορία. Πρέσπες δηλαδή και μάλιστα με βάθος απροσμέτρητο. Και το ερώτημα αν ο Σαμαράς θα βουτήξει στα σκοτεινά νερά του Τσίπρα και του Ζάεφ. Ή θα την κάνει με μικρά πηδηματάκια λόγω στομαχικών διαταραχών, πράγμα που καθιστά απαραίτητη την αντικατάσταση της σάρισας με τη Σάριζα. Πηγή εθνικής θεραπείας η πρώτη, πηγή στομαχικής θεραπείας η δεύτερη. Για να δούμε τον εθνικό μας λύκο να μεταμορφώνεται στον επίσης εθνικό μας Ζήκο. Και να σκάσει επιτέλους, εν μέσω πανδημίας και κρίσης, το εθνικό μας χειλάκι. Μαλώνεις ρε; Μαλώνω. Εγώ δεν μαλώνω.

Αυτά. Αναμένοντας τον Σαμαρά, που ο τράχηλός του ζυγό δεν υποφέρει. Κι αν κάνει τον άρρωστο, αν δεν πάει στη Βουλή να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια για τα οποία τόσους έστειλε στην πυρά, θα αποδειχτεί αυτό που όλοι υποψιάζονται: δεν είναι παρά ένας ακόμη πολιτικός απατεώνας κρυμμένος πίσω από την ελληνική σημαία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter