Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας

Αντωνοπούλου: Μείωση της ανεργίας στο 18,5% το 2019

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου συμμερίζεται την αισιοδοξία της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) και αποδέχεται το βασικό της σενάριο για μείωση της ανεργίας χαμηλότερα από το 18,5% έως το τέλος του 2019, από 21,7% που είναι σήμερα. 

Για να συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο θα πρέπει όπως τονίζει και η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της ΕΤΕ, οι παραγωγικές επενδύσεις να αυξάνονται κατά 8,5%, ετησίως, την περίοδο 2017-2019, συμβαδίζοντας με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ ύψους 2%, ετησίως, την ίδια περίοδο, ώστε να δημιουργηθούν 230 χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης έως τα τέλη του 2019.

Η κ. Αντωνοπούλου πραγματοποιεί ειδική αναφορά στο τελευταίο δελτίο Μακροοικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο καταγράφει σημαντική αύξηση της απασχόλησης, παρά τη στασιμότητα του ΑΕΠ, η οποία αντανακλά τη σταδιακή αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την ανάλυση της Εθνικής η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 150 χιλιάδες θέσεις (ή 5,2% σωρευτικά) από τα μέσα του 2014 μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2017, με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της απασχόλησης να ανέρχεται στο υγιές 1,5%, σε μια περίοδο που το ΑΕΠ παρέμεινε σχεδόν στάσιμο. Το ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 21,7% τον Απρίλιο του 2017 (χαμηλό πενταετίας).

Με αφορμή τα στοιχεία της Οικονομικής ανάλυσης της Εθνικής τράπεζας, η Αν. Υπουργός Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter. Όπως τονίζει «η διαπιστωμένη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και η αύξηση της απασχόλησης είναι γεγονός». Πρόσθεσε δε με νόημα ότι «μετά την ΕΛΣΤΑΤ, την Εργάνη και η Εθνική Τράπεζα ακυρώνει το καταστροφολογικό αφήγημα Αντιπολίτευσης και ΜΜΕ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.