Αντωνοπούλου: Μείωση της ανεργίας στο 18,5% το 2019

Αντωνοπούλου: Μείωση της ανεργίας στο 18,5% το 2019

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου συμμερίζεται την αισιοδοξία της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) και αποδέχεται το βασικό της σενάριο για μείωση της ανεργίας χαμηλότερα από το 18,5% έως το τέλος του 2019, από 21,7% που είναι σήμερα. 

Για να συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο θα πρέπει όπως τονίζει και η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της ΕΤΕ, οι παραγωγικές επενδύσεις να αυξάνονται κατά 8,5%, ετησίως, την περίοδο 2017-2019, συμβαδίζοντας με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ ύψους 2%, ετησίως, την ίδια περίοδο, ώστε να δημιουργηθούν 230 χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης έως τα τέλη του 2019.

Η κ. Αντωνοπούλου πραγματοποιεί ειδική αναφορά στο τελευταίο δελτίο Μακροοικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο καταγράφει σημαντική αύξηση της απασχόλησης, παρά τη στασιμότητα του ΑΕΠ, η οποία αντανακλά τη σταδιακή αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την ανάλυση της Εθνικής η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 150 χιλιάδες θέσεις (ή 5,2% σωρευτικά) από τα μέσα του 2014 μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2017, με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της απασχόλησης να ανέρχεται στο υγιές 1,5%, σε μια περίοδο που το ΑΕΠ παρέμεινε σχεδόν στάσιμο. Το ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 21,7% τον Απρίλιο του 2017 (χαμηλό πενταετίας).

Με αφορμή τα στοιχεία της Οικονομικής ανάλυσης της Εθνικής τράπεζας, η Αν. Υπουργός Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter. Όπως τονίζει «η διαπιστωμένη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και η αύξηση της απασχόλησης είναι γεγονός». Πρόσθεσε δε με νόημα ότι «μετά την ΕΛΣΤΑΤ, την Εργάνη και η Εθνική Τράπεζα ακυρώνει το καταστροφολογικό αφήγημα Αντιπολίτευσης και ΜΜΕ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter