Αντωνοπούλου: Περισσότερες από 92.000 προσλήψεις τον Απρίλιο στον ιδιωτικό τομέα

Περισσότερες από 92.000 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, εκ των οποίων οι 50.000 (54,9%) πλήρους απασχόλησης έγιναν τον Απρίλιο, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ρεκόρ προσλήψεων και συγκεκριμένα για τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2001.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 92.132 καθαρές θέσεις εργασίας και το πρώτο τετράμηνο του έτους δημιουργήθηκαν 125.770, όταν τη χρονιά του success story επί Αντώνη Σαμαρά, το 2014, όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός, έγιναν 60.000 νέες προσλήψεις τον Απρίλιο και 101.426 το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Η ίδια απέδωσε αυτά τα αποτελέσματα στις θετικές προβλέψεις για αύξηση του τουρισμού το καλοκαίρι, αλλά και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ επισήμανε και τις θετικές επιπτώσεις από τους εντατικούς ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) υπό τον Αθανάσιο Ηλιόπουλο.

Εξειδικεύοντας, η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι οι θέσεις μόνιμης απασχόλησης αφορούν κυρίως τον τουρισμό, την εστίαση και το λιανικό εμπόριο, ωστόσο σημείωσε οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομίας για υποστήριξη από το ΕΣΠΑ, το 50% προέρχονται από το χώρο της βιομηχανίας.

Όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός η σταδιακή ομαλοποίηση της οικονομίας οδηγεί σε πιο σταθερές σχέσεις εργασίας. Η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση θα δώσουν άλλη δυναμική στον τομέα της εργασίας, υπογράμμισε.

Σχετικά με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στα οποία απασχολούνται 43.000 άτομα, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι είναι σε καλό δρόμο καθώς ο κόσμος θέλει να ενταχθεί σε προγράμματα 8μηνης διάρκειας πλήρους απασχόλησης με τα οποία παράλληλα παρέχεται μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων η δυνατότητα στο μέλλον για μια καλύτερη εργασία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.