Ανώγεια-βεντέτες: Η μαντινάδα-προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη και η αφοπλιστική απάντηση που έλαβε (Video)

Ανώγεια-βεντέτες: Η μαντινάδα-προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη και η αφοπλιστική απάντηση που έλαβε (Video)

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορικά με την γενικότερη κατάσταση και την αστυνόμευση στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως παραβατικές συμπεριφορές, όπως ζωοκλοπες, επιβολή του ισχυρότερου, “περίεργες” οδικές συμπεριφορές δεν θα τις επιτρέψει, καλώντας τους πολίτες να πάρουν το κακό και αν το μετατρέψουν σε καλό!

“Καλώ τους Ανωγειανούς να μείνουν ανυπότακτοι στην αδικία, την εκμετάλλευση, την απανθρωπιά, στους σκοτωμούς και την βεντέτα. Αυτές οι παραδόσεις ανήκουν σε άλλους αιώνες και έχουν ξεπεραστεί.” σημείωσε, και τόνισε πως ” τους λεβέντες δεν είναι να τους “χαλάμε” σε βεντέτες.”. 

Μάλιστα για το τέλος ο Υπουργός άφησε μια μαντινάδα όλο νόημα: “Bεντέτες και παλιανθρωπιές τη φήμη μας μαυρίζουν, χαλούν ανθρώπινες ζωές κι όλους μας ταλανίζουν”.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη σύσκεψη με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο Υπουργός είχε επισημάνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή θα διπλασιαστούν, γνωστοποιώντας πως θα υπάρξει ενιαία έδρα για το Αστυνομικό Τμήμα και το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία εκεί. 

«Με το άγριο, επαναστατούμε και χάνουμε λίγο τον έλεγχο»

Στη σύσκεψη, τοποθετήθηκαν φορείς και παράγοντες των Ανωγείων και του Μυλοποτάμου, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν θέλουν μέτρα καταστολής αλλά μια φιλική αστυνομία που θα εφαρμόζει το νόμο. “Με την ανθρωπιά και το φιλότιμο μας πάτε και στη θάλασσα. Με το άγριο, επαναστατούμε και χάνουμε λίγο τον έλεγχο” είπε χαρακτηριστικά παράγοντας των Ανωγείων.

Από την πλευρά του δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι ακόμα η κοινωνία των Ανωγείων θρηνεί, ενώ σημείωσε πως “προβλήθηκε μια εικόνα που δεν είναι όλος ο καμβάς. Όμως ατενίζουμε το μέλλον, σχεδιάζουμε και είμαστε σε θέση να πάμε μπροστά”.

Επίσης ο Δήμαρχος , έκανε ειδική αναφορά στο Α.Τ της περιοχής, λέγοντας πως είναι υποστελεχωμένο, και με διακυμάνσεις, καθώς την μία έχει δυνάμεις και την άλλη όχι, ζητώντας παράλληλα ένα λειτουργικότερο τμήμα για την κατάσταση του.

Σε αρκετές τοποθετήσεις πάντως, θίχτηκε πολύ έντονα η στάση της πολιτείας ως προς τα κίνητρα που πρέπει να δώσει στους νέους του Μυλοποτάμου.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter