Ανυποχώρητος ο καλλιτεχνικός κόσμος – Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Ανυποχώρητος ο καλλιτεχνικός κόσμος – Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Η απόσυρση των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον Πολιτισμό από το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα αποτελεί την κύρια και ανυποχώρητη θέση των καλλιτεχνών, εκπρόσωποι των οποίων θα συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της πολυπληθούς συνέλευσης του ΣΕΗ όπου αποφασίστηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά και της ακύρωσης της χθεσινής συνεδρίασης του ΚΑΣ μετά τη δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα σωματεία των ηθοποιών παρουσιάζονται για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ενώ η Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος προσδοκά «να μην υπάρξουν αποκλεισμοί σε σημαντικές ειδικότητες και κλάδους που επηρεάζονται άμεσα από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, όπως οι σκηνοθέτες, οι κινηματογραφιστές, οι μουσικοί της Βόρειας Ελλάδας, οι τραγουδιστές, οι καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων, η Ομοσπονδία Καλλιτεχνών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεωρούμε επιβεβλημένο στη συνάντηση να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιπροσώπευση των θεσμικών φορέων των εργαζομένων στον σύγχρονο Πολιτισμό».

Παράλληλα της συνάντησης Μητσοτάκη με εκπροσώπους των καλλιτεχνικών φορέων στο Μαξίμου, τα σωματεία έχουν πραγματοποιήσει καλέσματα για συγκεντρώσεις στο Ωδείο Αθηνών στις 11:30 το πρωί. Τις τελευταίες ώρες έχουν δημοσιευθεί και άλλα καλέσματα για συμπαράσταση στον αγώνα των αρχαιολόγων, των εργαζομένων στα μουσεία και στο υπουργείο, στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού στις 17:00 έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, την ώρα της παρουσίασης του σχεδίου για την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter