Ανυποχώρητος Ερντογάν: Δεν συζητάμε με άλλες χώρες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ανυποχώρητος Ερντογάν: Δεν συζητάμε με άλλες χώρες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Σκληρή στάση συνεχίζει να κρατά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνοντας τη δική του απάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε ότι θα ζητήσει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

«Εάν το θέμα τεθεί στην ατζέντα, θα τους πούμε ότι αυτό που έκαναν η Λιβύη και η Τουρκία απορρέει από κυριαρχικά τους δικαιώματα και δεν θα τα συζητήσουμε μαζί τους», προειδοποίησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Ελλάδα μπορεί να λάβει μέτρα, εμείς επίσης έχουν το δικαίωμα να λάβουμε. Θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο», συνέχισε και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα, αλλά επίσης από την Αίγυπτο και την κυπριακή κυβέρνηση, για την αποτυχία της τουρκο-λιβυκής θαλάσσιας συμφωνίας «δεν θα έχουν καμία συνέπεια, διότι έχουμε συνομολογήσει γραπτή συμφωνία με την Λιβύη».

«Η Τουρκία δεν θα συζητήσει γύρω από ένα τραπέζι, με άλλες χώρες, για τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε ο Ερντογάν.

Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη από την πλευρά του προανήγγειλε ότι θα αναφερθεί στις τουρκικές προκλήσεις και θα ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει, ήδη, διαμηνύσει ότι η Ελλάδα «ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019 (14:30 μμ ώρα Λονδίνου), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter