Αόριστες υποσχέσεις Μητσοτάκη για τον «τυφλό» αυτοκινητόδρομο Ε-65

Αόριστες υποσχέσεις Μητσοτάκη για τον «τυφλό» αυτοκινητόδρομο Ε-65

Η ολοκλήρωση του έργου για το Φράγμα Μεσοχώρας το 2022, το Φράγμα Συκιάς, καθώς και η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65), είναι κορυφαίες προτεραιότητες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σχετικά με ένα από τα πιο πολύπαθα οδικά έργα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τον γνωστό και ως “τυφλό” Ε-65, αφού έχει παραδοθεί μόνο το μεσαίο τμήμα του, το Ξυνιάδα-Τρίκαλα, ενώ ο νότιος και ο βόρειος κλάδος παραμένει άγνωστο ακόμα εάν και πότε θα ολοκληρωθούν.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρωθυπουργό, όσον αφορά στα έργα για τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65), το νότιο τμήμα, Λαμία – Ξυνιάδα, θα είναι έτοιμο το 2021. Στόχος, όπως είπε, είναι να ολοκληρωθεί και το βόρειο τμήμα που συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό. 

Όμως το συγκεκριμένο έργο παραμένει “στον αέρα” καθώς θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να επιλυθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter