Απαγγελία κατηγοριών για απάτη κατά της Σάρας Νετανιάχου – Αντιδρά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Απαγγελία κατηγοριών για απάτη κατά της Σάρας Νετανιάχου – Αντιδρά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

“Παράλογη” χαρακτήρισε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της συζύγου του, Σάρας, η οποία φέρεται ότι δαπάνησε δημόσιους πόρους ύψους περίπου 100.000 δολαρίων σε υπηρεσίες κέτερινγκ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η 59χρονη Σάρα Νετανιάχου ερευνάται για τις κατηγορίες της “απάτης” και “κατάχρησης εμπιστοσύνης”.

“Αυτήν την εβδομάδα καταρρίφθηκε το ρεκόρ του παραλογισμού. Για πρώτη φορά στην ιστορία κατηγορείται η σύζυγος ενός ηγέτη για γεύματα, ορισμένα εκ των οποίων σερβιρίστηκαν σε επίσημους προσκεκλημένους, ακόμη και σε αρχηγούς κρατών”, είπε ο Νετανιάχουο σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Η υπόθεση αυτή δεν φαίνεται να έχει κάποια άμεση πολιτική επίπτωση στον Νετανιάχου, ο οποίος ωστόσο ερευνάται για δύο άλλες υποθέσεις διαφθοράς.

Η Σάρα Νετανιάχουο φέρεται ότι παρήγγειλε, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Μάρτιο του 2013, για την ίδια, τα μέλη της οικογένειάς της και τους προσκεκλημένους της, εκατοντάδες γεύματα για τα οποία καταβλήθηκαν “περισσότερα από 350.000 σέκελ” (περίπου 83.000 ευρώ). Οι δικαστικές αρχές την κατηγορούν ότι είπε ψέματα όταν υποστήριζε ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην πρωθυπουργική κατοικία και για αυτό αναγκαζόταν να παραγγείλει, ακόμη και δέκα φορές τον μήνα, γεύματα από διάφορα ιταλικά, ασιατικά ή μεσανατολικά εστιατόρια της Ιερουσαλήμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter